Интер ще изиграе следващия си домакински мач без подкрепата на своята агитка. Това реши спортния съд в Италия. Срещу Фиорентина "Курва Норд" на "Сан Сиро" ще бъде празна. Там по традиция се настанява агитката на нерадзурите.

Причината за наказанието е "дискриминативно държание" към играчите на Ювентус в дербито миналия уикенд. Спортният съд визира отношението към Пол Погба и Асамоа в дербито. Заради това на "Сан Сиро" срещу Фиорентина ще има публика само в другите сектори на стадиона.

Освен това Интер е с последно предупреждение, че ако подобно държание се повтори ще последва мач пред празни трибуни.

Това решение за затварянето на сектора с агитката не е първото за този сезон в Серия А. Лацио и Рома вече се опариха по подобен начин. Лацио игра без ултрасите си срещу Удинезе на 25 август, а Рома беше без агитката си на 1 септември срещу Верона.

"Аз не чух нищо. Истината е, че подобни неща се случват и на други места, но никой не казва нищо. Както и да е...", заяви капитанът на Интер Хавиер Санети.

Освен наказанието за публиката, Интер ще плати 15 000 евро глоба, заради отношението на тифозите, които използваха лазери, за да заслепяват играчите на съперника.