Собственикът на Интер Ерик Тохир предпочита отборът да не се класира за участие в евротурнирите през следващия сезон, съобщава Corriere dello Sport.

В момента „нерадзурите“ заемат 10-то място в Серия „А“ с 37 точки и само първите шест отбора получават квоти за участие на международната сцена. В момента последната позиция се заема от Фиорентина с 46 т.

Отсъствието на Интер от Европа обаче може да се окаже от полза за клуба, който рискува да получи наказание от УЕФА за нарушаване на правилата за финансовия феърплей.

Corriere dello Sport изчисли, че ако Интер се класира за евротурнирите, вероятно ще бъде глобен със 7 млн. евро и картотекираните играчи ще бъдат по-малко от обичайното – 25.

Санкцията на Интер се очаква да стане ясна в средата на април, но ще бъде отложена, ако отборът не играе зад граница през следващия сезон.

Съобщава се още, че Ерик Тохир ще помогне за балансирането на финансовите книги, като даде 50 млн. евро под формата на заем. Това е подобна система, която Роман Абрамович използва в Челси.

Освен това Тохир е предупредил играчите „да не се притесняват да си резервират почивки“, ако тимът не се класира за участие в Европ.