Скаути на Интер са наблюдавали на живо Домагой Вида от Динамо Киев по време на мача с Фиорентина в Лига Европа, завършил 1:1.

Хърватският национал беше свързван с преминаване на „Джуземе Меаца” още през зимния трансферен прозорец, но тогава до сделка не се стигна.

25-годишният бранител е на първо място в списъка на „нерадзурите” за засилване на защитата през лятото. Представители на миланския клуб ще гледат Вида и на реванша с Фиорентина другата седмица и се очаква тогава да осъществят контакт с ръководството на Динамо.

Интер има и резервни варианти, ако не привлече Вида. Единият е съотборникът му Александър Драгович, а другият е Фабиан Шар от Базел.

В същото време Давиде Сантон за пореден път изказа задоволството си, че се върна в Интер. Това стана през януари, след като от предишния му клуб Нюкасъл го пуснаха да играе отново в родния си отбор.

”Тук съм и дума си и съм гладен за футбол и успехи. Във Висшата лига придобих безценен опит”, каза Сантон, който бързо си спечели титулярно място в състава на Роберто Манчини.