Треньорът на Интер Роберто Манчини остана изключително доволен от успеха с 2:1 над Рома.

"Нерадзурите" не бяха печелили срещу "Римските вълци" от 2011 година.

"Това бе едно много добро представяне от наша страна срещу един изключително силен отбор на Рома. Не бе лесна задача да стигнем до победата, но все пак най-важното е, че успяхме да я постигнем. Рома все още е един от най-силните тимове в шампионата", обяви специалистът на пресконференцията след мача.

"Противникът задържаше топката добре, но все пак ние бяхме в състояние да се справим с това нещо и да стигнем до успеха и трите точки в това дерби".

"Мачът бе много по-отворен, отколкото дербито срещу Милан. Рома ни атакуваше и това ни позволяваше да имаме пространства за действие".

"Влезлите като смени играчи на практика се оказаха решаващи за изхода на мача, тъй като върнаха увереността в нашия тим, която започна в един момент да изчезва".

"Ковачич бе просто страхотен, макар да бе на терена само 20 минути. Ако се представя по този начин той може да се справя на всяка една позиция, на терена".

"Икарди? Той вече е голям нападател, може да стане истински шампион. Понякога не успява да покаже най-доброто от себе си, но винаги се връща към най-добрите си дни", завърши Манчини.