Сампдория и Интер изиграха чудесен мач на стадион "Луиджис Ферарис", който завърши 1:1.

Срещата в Генуа беше изпълнена с много голови положения, напечени и интересни моменти, но в крайна сметката двата отбора поделиха точкитe.

Така "нерадзурите" не успяха да спечелят във втори пореден двубой, след като в миналия кръг загубиха тежко с 1:4 от Фиорентина у дома. В класирането миланци отново са лидери, вече с 16 точки, но "виола" има 15 и е с мач по-малко. "Мореплавателите" пък са на 9-та позиция с 11 т.

Головете в днешния мач вкараха Муриел за домакините в 51-ата минута и Иван Перишич за гостите в 76-ата, като това беше първо попадение за хърватския национал за новия му отбор. Хоакин Кореа от Самп пък се запомни с непростим пропуск на празна врата в края на първото полувреме.


Още във 2-ата минута след изпълнение на корнер Роберто Сориано можеше да изведе домакините напред, но късметът покри Интер и топката излезе в нов ъглов удар. При него Соканович засече силно с глава, но милиметри спасиха "нерадзурите".

Гостите отговориха в 8-ата минута, когато Кондогбия стреля от далеч, но топката профуча покрай целта. Халфът обаче получи контузия при изстрела, напусна терена накуцвайки, но се завърна. В следващата атака домакините проведоха чудесна атака, при която Педро Перейра проби отдясно и центрира чудесно в наказателното поле, но Едер не успя да засече.

Секунди по-късно Хоакин Кореа шутира мощно отдалеч и топката влизаше точно под гредата, но Самир Ханданович показа висока класа и успя да избие с една ръка в корнер. След неговото изпълнение Кориано засече в аут.

След 20 минута игра Фреди Гуарин стреля от сглобката на наказателно поле в близкия ъгъл на вратата, но Вивиано беше заел добра позиция и улови. После Интер продължи да атакува и 5 минути по-късно Паласио получи около точката за дузпата и шутира силно. Вивиано обаче отново беше заел добра позиция и изби.

След половин час игра Интер не поведе като по чудо, след като от непосредствена близост Гуарин засече атрактивно със странична ножица, но сантиметри го разделиха от невероятен гол. В 33-ата минута Едер беше намерен на границата на вратарското поле, завъртя се и веднага стреля, но Мурильо успя да я докосне леко, с което спаси чисто попадение за Самп.

В 38-ата минута Кореа направи пропуска на сезона! Той излезе отдясно очи в очи с Ханданович и стреля. Вратарят се метна, топката обаче мина между краката му, след което Кореа остана на по-малко от метър пред опразнената врата, откъдето не успя да уцели очертанията и прати топката покрай далечната греда в аут.

Второто полувреме също започна с опасно положение. В 49-ата минута Муриел засече центриране отляво и засече с глава, но прати кълбото встрани от целта. Секунди след това обаче домакините поведоха. Перейра с перфектен пас намери Муриел в наказателното поле и нападателят с едно докосване матира Ханданович за 1:0!

Интер се опита да отговори и в 64-ата минута Перишич засече с глава, но прати топката право в ръцете на Вивиано. В 71-ата минута Муриел можеше да сложи точка на спора, след като се озова сам срещу Ханданович и шутира в аут.

Така се стигна до 76-ата минута, когато Интер изравни. Икарди беше намерен и стреля отблизо, но двама футболисти застанаха на пътя на топката. Тя обаче попадна в Перешич, който нямаше как да сбърка на опразнената и оформи крайното 1:1.

Сампдория – Интер 1:1

Голмайстори:

1:0 Муриел (51)
1:1 Перишич (76)

Сампдория: Вивиано, Перейра, Мойсандер, Зуканович, Месба, Сориано, Фернандо, Барето, Кореа (56-Паломбо), Едер, Муриел (78-Касано)
Треньор: Валтер Дзенга

Интер: Ханданович, Сантон (89-Ляич), Медел, Мурильо, Теле, Гуарин, Мело, Кондогбия (63-Биабиани), Перешич, Паласио (71-Манаш), Икарди
Треньор: Роберто Манчини

Генуа, ст.: "Луиджис Ферарис"
Съдия: Джанлука Роки
Жълти картони: Барето, Фернандо (Сампдория); Перишич, Мело, Гуарин, Медел, (Интер)