Голмайсторът на Интер Мауро Икарди заяви, че не възнамерява да напуска "Джузепе Меаца" в посока Манчестър Юнайтед.

В последните дни аржентинецът беше свързван с "червените дяволи" заради скандал с треньора си Роберто Манчини, но той категорично отрече това да е вярно. "Волфсбург и Манчестър Юнайтед? Чух за техния интерес, но искам да остана в Интер. Дори и Жозе Моуриньо да отиде на "Олд Трафорд", отговорът ми ще е същият: "Не искам да напускам". Ако дойдат за мен, няма да са нито първият, нито последният клуб. Щастлив съм в Интер, клубът има голям проект и инвестира много, за да започне отново да печели титли", заяви Икарди в интервю пред Corriere dello Sport.

"Пише се, че Манчини иска повече от мен, но това е нормално за отношенията между един треньор и футболист. Четох, че съм вдигнал скандал за факта, че съм останал резерва срещу Рома, Дженоа и Милан. Това не е вярно. Нормално е да се пропускат някои мачове по време на сезона. Веднага отидох при спортния директор Пиеро Аусилио и му казах, че това не е вярно", каза още Икарди.

Той коментира и изпусната дузпа в дербито с Милан. "Нерадзурите" загубиха с катастрофалното 0:3, като от бялата точка Икарди нацели лявата греда при резултат 0:1. "Не съм гледал изпълнението на запис. Стрелях по ниско, защото Джанлуиджи Донарума е висок вратар. На другия ден казах на съотборниците ми, че ударът ми е бил добър, просто не ударих топката в най-добрия й ъгъл", добави нападателят.

Икарди не пропусна да засегне и темата за слабата форма на Интер в последно време. В голяма част от сезона миланци бяха лидери и се бориха за титлата, но серия от слаби резултати ги смъкна в таблицата и сега целта им е 3-то място, което ще ги прати в Шампионска лига.

"През последния месец претърпяхме спад и загубихме точки. Но вярвам, че можем да се класираме за Шампионска лига. Вече показахме, че можем да победим всеки и всеки отбор има своите възходи и падения. В началото на кампанията същото се случи и с Ювентус и Наполи", завърши Икарди.