Интер постигна много важна победа с 1:0 като гост над Болоня в среща от 25-ия кръг на Серия "А" и съхрани шансове за място в Топ 3, което дава право на участие в Шампионска лига.

През първото полувреме гостите имаха лек превес, а в 13-ата минута Родриго Паласио направи фрапантен пропуск, след като не успя да се разпише на празна врата. Болоня пък разчиташе основно на контраатаки, в един момент погледна по-смело към Самир Ханданович, но така и не можеше да създаде 100%-во положения.

След почивката играта беше равностойна, интересните моменти липсваха, но в 81-ата минута Габрие лБарбоса-Габигол донесе важния успех с първия гол в кариерата си за Интер. Така миланци събраха 48 точки и изостават на 3 т. от 3-ия Наполи, който след малко гостува на Киево. След четвъртата поредна загуба пък Болоня се смъкна на 15-та позиция с 27 т., но е далеч от зоната на изпадащите.


Гостите започнаха мача на "Ренато Дал’Ара" по-активно, но в началните минути не стигнаха до удари към Да Коста. След почти четвърт час игра Паласио направи пропуска на сезона. Перишич проби по лявото крило, навлезе в наказателното поле и намери нападателя на далечната греда. Пред опразнената врата обаче той нацели топката нескопосано и направи по-трудното, пращайки я в аут.

Болоня отговори малко по-късно след чудесна контра, при която Петкович се озова очи в очи с Ханданович, но вратарят се оказа по-бърз и стигна пръв до кълбото. После "нерадзурите" налагаха все по-голям натиск, но с кански сили защитата на домакините успяваше да се справи с напечените ситуации.

В 25-ата минута Болоня организира нова контра, при която Петкович пусна опасно центриране във вратарското поле, но Мурийо в решаващия момент изпревари Крейчи, с което предотврати сериозна опасност пред Ханданович. 10 минути по-късно Д’Амброзио направи хубав пробив по фланга и подаде в наказателното поле, но топката рикошира в тялото на защитник и попадна в ръцете на Да Коста.

180 секунди по-късно Крейчи се озова на чиста позиция, но сгреши в опита си да изведе стой съотборник и Ханданович със сигурна намеса предотврати опасността. Болоня продължи да гледа все по-смело в предни позиции и изстрели на Наги и Джемайли не намериха целта.

В самия край на първото полувреме дойде първият точен шут в мача, след като Галиардини засече от дистанция, но Да Коста внимаваше и улови. Втората част стартира както първата – с натиск на Интер, но в 62-ата минута Болоня спечели фаул на опасна позиция. Зад топката застана Верди, който обаче стреля над вратата.

В ответната атака Перишич отправи страховит удар, който профуча на милиметри от напречната греда. В 74-ата минута Болоня стигна до ново нарушение, но мерникът на Верди отново изневери. След това Стефано Пиоли взе мерки и направи две офанзивни смени в опит да освежи атаката. Терена напуснаха Кандрева и Паласио за сметка на Банега и Габриел Барбоса.

Промените дадоха резултат и в 81-ата минута Габигол донесе успеха за Интер. Младият бразилец се разписа на далечната греда след страхотна асистенция на Д’Амброзио. В добавеното време Болоня едва не стигна до точката, след като Торосидис се озова сам срещи Ханданович, но вратарят направи блестяща намеса, с което остави 3-то точки за гостите.

Болоня – Интер 0:1

Голмайстор: 0:1 Барбоса (81)

Болоня: Да Коста, Мазина, Оиконому, Торосидис, Мбайе (64-Крафт), Джемайли, Пулгар (83-Ди Франческо), Наги (69-Тайдер),  Крейчи, Верди, Петкович
Треньор: Роберто Донадони

Интер: Ханданович, Мурийо (55-Ансалди), Мирандо, Медел, Кандрева (74-Банега), Галиардини, Марио, Д’Амброзио, Перишич, Едер, Паласио (75-Барбоса)
Треньор: Стефано Пиоли

Стадион: "Ренато Дал’Ара"
Съдия: П. Мазолени
Жълти картони: Торосидис (Болоня); Миранда, Барбоса (Интер)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VI--U2lAq64" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>