Паданието на Интер в края на сезона продължава. "Нерадзурите" допуснаха нов резил, като загубиха 1:2 на своя "Джузепе Меаца" от Сасуоло. Интер доминираше през по-голямата част, но ужасяващи грешки в защита провалиха отбора. Два гола за гостите заби Пиетро Йемело, а резервата Едер върна един за "нерадзурите".

Загубата на практика уби надеждите на Интер за класиране в Европа. Два кръга преди края на първенството "нерадзурите" остават на осмото място - на четири точки от шестия Милан и три от седмия Фиорентина.

Най-върлите тифози на Интер от Curva Nord спазиха заканата си за протест и бяха на трибуната едва двайсетина минути, а при напускането на стадиона издигнаха транспарант "Не заслужават нашата подкрепа, затова отиваме да обядваме".

В хода на двубоя на "Меаца" бе или тихо като в гробница, или се чуваха дюдюкания. Аплодисментите на публиката всъщност бяха за голмайстора на Сасуоло Йемело при неговата смяната.


Интер започна агресивно, очевидно решен да прекъсне ужасяващата си серия от мачове без победа. Временният треньор на тима Стефано Веки заложи на нова схема 4-3-3. В завършващата фаза обаче нещата за "нерадзурите" куцаха, а освен това голям мач на вратата на Сасуоло направи 35-годишния Андреа Консили.

При първата по-сериозна опасност Кандрева центрира отдясно на втора греда, където Перишич шутира от воле, но топката премина покрай вратата. Малко след това далечен изстрел на Жоао Марио също не намери целта. В 16-ата минута Мурийо стреля с глава, но право в ръцете на Консили.

В 20-ата минута "Нерадзурите" стигнаха до най-добрата си възможност за гол. Мурийо изведе Икарди зад защитата на гостите, аржентинският голаджия овладя топката и шутира от границата на наказателното поле, но Консили с чудесен плонж изби.

В 29-ата минута Икарди се размина с гола след сблъсък с вратаря на Сасуоло и лявата греда. Топката също се чукна в страничния стълб и не влезе във вратата.

Сасуоло търпеливо чакаше своя момент и той дойде в 36-ата минута. Груба грешка на Мурийо при изнасянето позволи на гостите да се втурнат в нападение трима на двама пред наказателното поле. Берарди извади топката за Йемело, който с безпощаден удар в долния ляв ъгъл опъна мрежата зад Ханданович.

В края на полувремето Сасуоло продължи да атакува разколебания Интер. Берарди опита изстрел от над 20 метра, но топката профуча встрани от вратата. В 44-ата минута пък Ачерби на няколко метра пред голлинията вместо да забие топката в мрежата, я прати успоредно на вратата.

След почивката Интер се хвърли мощно в атака. Още с първото си отиграване влезлият като резерва Едер, можеше да изравни, но Консили с поредна страхотна намеса опази вратата на Сасуоло. Увлечени в нападение обаче "нерадзурите" пак бяха издебнати на контра.

В 51-ата минута Лирола проби отдясно и намери Йемело, който няколко метра хладнокръвно отбеляза втория си гол в мача. В тези минути всичко по-опасно за Сасуоло идваше от Едер. Консили обаче го отчая с ново спасяване.

В 70-ата минута стражът на гостите все пак рухна. Диагонален удар на Едер рикошира коварно в защитник и топка намери долния ляв за 1:2. Интер продължи да напада в опит да обърне мача.

В 81-ата Перишич с глава бе близо да изравни, но топката профуча над напречната греда. В самия край резервата на Сасуоло Дефрел можеше да довърши съперника, но Ханданович отрази удара му. В крайна сметка Сасуоло опази преднината си и си тръгна с трите точки от "Джузепе Меаца".

Интер - Сасуоло 1:2

0:1 Йемело 36
0:2 Йемело 51
1:1 Едер 70

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Мурийо, Андреоли (78 - Барбоса), Нагатомо (46 - Ансалди), Брозович, Галярдини, Жоао Марио (46 - Едер), Кандрева, Перишич, Икарди

Сасуоло: Консили, Лирола, Летшерт, Ачерби, Пелузо, Сенси, Мисироли (86 - Акуилани), Биондини, Берарди, Политано (77 - П. Канаваро), Йемело (67 - Дефрел)

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/d0c3T9uLNIQ?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>