Интер удари с 2:0 СПАЛ в среща от Серия "А" на Италия и записа трета поредна победа, с която се изкачи на върха в класирането.

"Нерадзурите" вече имат пълен актив от девет точки, колкото имат и шампионите от Ювентус. Попаденията в мача забиха от дузпа звездата на Интер Мауро Икарди в 27-ата минута на срещата и Иван Перишич (87).

Това бе пето попадение на Икарди от началото на сезона и трета поредна победа за Интер. Така "нерадзурите" за трети път в историята на трите точки започват без грешка в първите си три срещи след сезоните 1997/1998 и 2002/2003.

Загубата е първа за СПАЛ от началото на сезона, като новаците остават с четири точки в средата на класирането.

Като цяло Интер доминираше в мача и надигра своя противник, но нерадзурите направиха множество пропуски, което можеше да им изиграе и лоша шега през второто полувреме.

Тогава гостите леко натиснаха и дори бяха на милиметри от изравняването, но удар с глава на Бартош Саломон мина до гредата. Трябва да се отчете и уцелената греда от Шкринар в 74-ата минута на мача.

Все пак домакините показаха по-качествена игра, желаеха повече победата и в крайна сметка заслужено си взеха трите точки и са лидери с Ювентус в Италия.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/sZh6uFQCxVU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ИНТЕР - СПАЛ 2:0

Голмайстори: 

1:0 Икарди - дузпа (27"), 2:0 Перишич (87")

ИНТЕР: Ханданович, Миранда, Д"Амброзио, Шкринар, Деалберт Енрике, Перишич, Кандрева, Борха Валеро, Жоао Марио, Галярдини, Икарди 

СПАЛ: Гомис, Саламон, Коста, Вайсанен, Викари, Шчитарела, Мора, Вивиани, Лазари, Бориело, Палоски