45-годишният резервен вратар на аматьорите от Сътън Юнайтед Уейн Шоу стана част от големия момент на отбора си срещу Арсенал снощи със спечелен бас.

Британска компания за залагания, собственост на един от най-тиражните вестници в Обединеното кралство, която е и спонсор на Сътън, е дала коефицент 8/1 или 9.00 според европейската система, че играчът с наднормено тегло ще изяде пай с месо по време на мача от турнира за Купата на ФА. Аматьорите отстъпиха с 0:2 и напускат турнира.

Но след като техният треньор е извършил и трите смени, е станало ясно, че Шоу няма как да се появи на терена, той е отворил сандвича и започнал да си хапва. Би Би Си, които излъчвали мача, показали момента в своето пряко предаване.

"Мислех да им дам малко шанс за шегичка и те го направиха. На нас лично не ни е позволено да залагаме и сега се надявам, че приятелите ми, които спечелиха, ще ме черпят един пай и чаша питие в местния пъб, когато се прибера", обясни вратарят-ветеран пред британските медии.

Но мениджърът на отбора от пета дивизия не е въодушевен от постъпката на своя вратар, въпреки аматьорския статус на клуба.

"Уейн стана световна суперзвезда на гърба на своите 140 килограма тегло. Той използва това, за да се покаже пред целия свят, но не мисля, че неговото поведение е добра реклама за нашия отбор", коментира метиджърът на Сътън Пол Дозуел.

Сега обаче славата на шишкото може да се стовари върху него с пълна сила, но в негативна светлина. Комисията по хазарта във Великобритания започва разследване дали въпросните залози, които са направили негови приятели, са напълно законни, тъй като това е целенасочено провокирана печалба.