Мениджърът на Наполи Валтер Мадзари не смята, че отсъствието на Антонио Конте от скамейката на Ювентус ще бъде сериозен проблем за торинския гранд в двубоя за Суперкупата на Италия. Десетмесечно наказание грози 43-годишния наставник на "бианконерите", след като бившият футболист на Сиена Филипо Каробио назова името на треньора във връзка със скандала с уговорени мачове на Апенините.

"В Ювентус има много състезатели, които умеят да извличат позитивна енергия от трудните моменти. Няма значение дали Конте ще бъде на скамейката или не. Ако един мениджър върши добре всекидневната си работа, тогава е все едно дали ще бъде на скамейката в деня на самия мач. Казвам го от собствен опит", заяви Мадзари, който миналия сезон също беше наказан, но само за няколко срещи.

"Тъй като е началото на август, Ювентус и Наполи все още не са в оптималната си форма, но моят състав е изключително мотивиран да надмине себе си. Ювентус пък разполага с много класни играчи, а това лято към нашия противник се присъединиха и още добри футболисти", допълни Мадзари, цитиран от електронното издание "Футбол Италия".