Щефан Лихтщайнер, който отбеляза първия гол за Ювентус в новото издание на Серия А (впрочем швейцарецът стори същото и през миналия сезон), заяви, че е щастлив в Торино и иска да спечели трофея от Шампионската лига с екипа на "бианконерите".

"Ювентус е един от най-големите клубове в света и аз се чувствам щастлив да бъда тук. Отборът ни е много силен и решението ми да се присъединя към него беше правилно, защото желанието ми беше и е да печеля трофеи.

Миналия сезон завоювахме титлата, но за мен това не е нашият максимум – искам трофея от Шампионската лига", каза 28-годишният швейцарски национал, цитиран от електронното издание "Футбол Италия".

Още в първия си мач в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир италианският първенец ще се изправи срещу европейския шампион Челси. Двубоят е на 19-ти септември от 21:45 часа българско време на стадион "Стамфорд Бридж" в Лондон.

Последния път, когато "Старата госпожа" участва във фазата на директните елиминации на Шампионската лига, именно Челси спря устрема на торинския гранд. На осминафиналния етап през сезон 2008/2009 Ювентус загуби с 0:1 в Англия и направи 2:2 в Италия.