"Тевес не се нуждае от специално представяне, неговата кариера дотук говори сама по себе си за неговите качества. Преговорите бяха много трудни, но ние се радваме и сме изключително горди, че се преборихме с конкуренцията на други големи клубове за подписа му".

С тези думи генералният директор на "бианконерите" Джузепе Марота посрещна новото попълнение на отбора Карлос Тевес, който подписа с италианските шампиони до лятото на 2016-та година.

"В заключителната фаза на тези преговори решаваща се оказа намесата на Антонио Конте, който лично разговаря с Карлос и му обясни какви са целите пред нашия клуб", допълни Марота на пресконференцията, на която беше представен Тевес.   

"Първо, искам да благодаря на ръководствата на Ювентус и Манчестър Сити – на новия си клуб заради желанието да ме привлече, а на предишния – за времето, прекарано там. Напълно ми е ясно колко голяма е отговорността да нося фланелката с номер десет в такъв велик клуб като Ювентус, още повече, че в Бока Хуниорс носех десетката на Марадона. Дел Пиеро също е футболист, който невероятно много уважавам, и се гордея, че ще наследя неговия номер", каза самият аржентинец.

"Мисля, че италианските привърженици много си приличат с аржентинските и посрещането на феновете в Торино не ме стресна – напротив, много съм радостен от топлия прием тук в Италия", коментира 29-годишният играч.

"Милан искаше да ме вземе, но важното в случая, е че вече съм състезател на Ювентус и целите на този отбор вече са и мои цели. Искам да се наложа тук и знам, че за да сторя това, трябва да се трудя здраво".

"Дали ще играя сам в атака, или пък заедно с Йоренте – това зависи от Антонио Конте, изобщо всички тактически решения са изцяло негови. При всички положения аз ще давам всичко от себе си, когато съм на терена".

"Италианската Серия А е едно от най-напрегнатите първенства в света и за мен винаги е било мечта да играя на Апенините и да бъда част от Ювентус. Със сигурност началото на сезона ще бъде много важно, защото ще трябва бързо да се адаптирам към стила на игра в Италия".

"Разговарях с Мануел Пелегрини и му обясних, че е дошло времето моят период в Манчестър Сити да приключи. Мисля, че той ме разбра, осъзна, че искам да се състезавам за Ювентус. Нямам търпение да играя заедно с дълбоко уважавани от мен футболисти като Андреа Пирло и Джанлуиджи Буфон".

"За мен не е от значение на всяка цена да стана голмайстор на Ювентус, а отборът да печели – това е основният ми приоритет. За доверието на феновете ще се отблагодаря със старание на игрището и се надявам, че заедно с новите си съотборници ще зарадвам привържениците на тима и с много трофеи".