С хеттрик на Карлос Тевес Ювентус записа разгромна победа с 4:0 над Сасуоло в мач от 16-я кръг на Сериа А, игран на "Ювентус Стейдиъм".

Аржентинецът откри резултата в 15-та минута с добавка след удар на Артуро Видал. Малко след това Федерико Пелузо вкара втори гол, засичайки с глава центриране отново на Тевес.

Точно преди почивката Тевес направи резултата класически, пресичайки грешен пас назад. През второто полувреме той оформи и своя хеттрик след ниско центриране на Маурисио Исла.

Така "Бианконерите" частично се реваншираха за кошмарното отпадане от Шампионската Лига от Галатасарай през седмицата. Благодарение на победата те се отдалечиха на 6 точки пред втория Рома преди утрешното гостуване на "Вълците" на Милан.


 

Първото интересно положение се оказа пред вратата на Ювентус. Още във втората минута Лонги получи възможност да стреля от десетина метра, но не уцели вратата.

След това обаче "Старата Госпожа" наложи пълен контрол върху мача. Йоренте бе изведен зад гърба на защитник в наказателното поле, но напредна прекалено бавно и дори не успя да нанесе удар. За разлика от него Карлос Тевес не се посвени да стреля между двама защитника, но право в ръцете на вратаря.

В следващата ситуация домакини изпълниха по заучен начин пряк свободен удар пред наказателното поле, но силният удар по земя на Артуро Видал мина покрай вратата. Малко след това след разбъркване в наказателното поле Маурисио Исла се оказа на чиста стрелкова позиция, но стреля в тялото на хвърлил се пред него защитник.

Доминацията на Юве бе пълна и в 15-та минута логично падна гол. Йоренте игра технично от дясно и подаде в наказателното поле за Видал, той стреля силно и след като Пеголо не успя да улови топката притичалият Карлос Тевес направи добавка отблизо.

В средата на полувремето Асамоа получи чудесен извеждащ пас от Видал и макар да си спря лошо топката пред наказателното поле с шпагат изпревари защитник и засече към вратата, но неточно.

В 28-та минута резултатът стана 2:0. Карлос Тевес центрира от фаул и Пелузо засече с глава в мрежата.  В 35-та минута след атака отдясно и точно центриране на Исла Йоренте имаше възможност да вкара трети гол с глава, но засече леко и неточно. Две минути по-късно отново Исла даде чудесно центриране на втората греда и Асамоа засече на сантиметри от страничната греда.

Карлос Тевес имаше нова възможност от пряк свободен удар и този път намери очертанията на вратата, но вратарят на Сасуоло изби в корнер.

Две минути преди почивката Асамоа изригна с невероятен слалом между двама защитника в наказателното поле и излезе очи в очи с вратаря. Вместо да стреля обаче той подаде назад към Исла, който успя да нанесе удар от десетина метра, но право в тялото на вратаря, който някак успя да избие от голлинията.

Точно преди края на полувремето Юве стигна до трети гол. Защитник на гостите даде грешен пас назад към вратаря, който опита да пресрещне топката, но Тевес го изпревари и след това вкара на празна мрежа.

Само двайсет секунди след подновяване на играта Тевес можеше да запише и хеттрик, но ударът му от десетина метра разтърси мрежата от външната страна на гредата.

След това обаче Юве свали темпото и бе доволен да контролира играта, без да организира много остри атаки.

В 58-та минута Бонучи загуби топката близо до тъчлинията в полето на Ювентус и влезлият като резерва за Сасуоло Заза стигна до наказателното поле и нанесе удар от десетина метра, но недостатъчно силен и Буфон спаси. Малко след това гостите имаха нова възможност от пряк свободен удар пред наказателното поле, но Флоро Флорес стреля колкото силно, толкова и неточно над вратата.

Юве бе намалил оборотите, но въпреки това в средата на полувремето вкара четвърти гол. Исла центрира остро пред вратата и Тевес от само два метра засече под вратаря в мрежата.

Малко след това при подобна атака Асамоа получи ниско центриране в наказателното поле, но остана малко зад топката и се наложи да я обработи, което му попречи да стреля отблизо.

Пет минути преди края на мача Сасуоло имаше много добра възможност за гол. Съдията не видя, че топката е излязла в тъч и това позволи на гостите да отправят центриране в наказателното поле, където Заза засече с глава, но покрай страничната греда.


Ювентус - Сасуоло 4:0

1:0 Тевес 15
2:0 Пелузо 28
3:0 Тевес 45
4:0 Тевес 67

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Исла, Пелузо (56 Де Челие), Погба, Асамоа, Видал (75 Падоин), Тевес (70 Куалиарела) , Йоренте

Сасуоло: Пеголо, Мардзорати, Бианко, Антей, Гадзола, Мароне, Манянели (71 Чибса), Куртич, Лонги, Мисироли, Флоро Флорес (75 Масучи)