Ювентус за пореден път победи местния съперник Торино. Бианконерите надвиха с 1:0 Биковете не без помощта на рефера Никола Рицоли. Той първо спести втори жълт картон на Артуро Видал, а след това не отсъди дузпа за Торино.

Единственият гол в мача вкара Карлос Тевес. Той се разписа с прекрасен удар в 30-ата минута. Това попадение продължи серията на Торино без успех в дербито на града вече повече от 18 години. Последната победа бе през 1995 г., а последния случай, в който Торо вкара гол на градския съперник бе през 2002.

След успеха Юве се върна на 9 точки пред втория Рома. Вълците са с мач по-малко. Торино остана с 36 точки.


За първи път от много години дербито на Торино изглеждаше като доста оспорвано. Двата тима имаха общо 99 точки този сезон, защото Торо беше на шестото място в класирането.

Символичните гости от Торино разчитаха на своя тандем в атака - Чиро Имобиле, наполовина собственост на Ювентус, и Алесио Черчи. Двамата имаха общо 24 гола този сезон - с един повече от дуета Тевес - Йоренте, който водеше атаката на бианконерите.

За Юве липсваше контузения Джорджо Киелини, но в игра се завърна Андреа Бардзали. Касарес беше предпочетен пред Огбона в отбраната.

Първото положение в мача бе за Биковете. В 10-ата минута Имобиле спечели сблъсък в средата на терена и изведе Ел Кадури, който преодоля Бардзали, но стреля твърде високо над вратата на Буфон.

Още в следващата атака и Юве имаше възможност. Тевес стреля към близкия ъгъл, но вратаря Падели се разтегна и изби.

Пробивът на Ювентус дойде след половин час игра. Карлос Тевес овладя топката с левия крак и с десния прати топката в близкия ъгъл. Гол №14 за аржентинеца в Серия А този сезон. Той се изравни с Джузепе Роси като най-резултатния играч в първенството до момента. Тевес е първия футболист стигнал до толкова попадения за Юве в рамките на един сезон от 2007/08, когато Дел Пиеро завърши с 21, а Трезеге с 20.

След почивката битката бе предимно в средата на терена. Положенията не бяха много. В 66-ата минута Видал подаде към Тевес, който успя да се пребори и да стреля в ъгъла. Вратарят Падели обаче се хвърли и изби в корнер.

Битката бе сериозна и нещата се разгорещиха. Артуро Видал, който вече имаше жълт картон съсече Дармиан. Реферът Рицоли обаче го пожали и не изгони чилиеца. Треньорът Конте побърза да го смени с Клаудио Маркизио.

Съдията Рицоли разяри още повече символичните гости. Той не отсъди дузпа за Торо в 79-ата минута. Ел Кадури влезе в наказателното поле и Пирло го събори. Съдията обаче не отсъди нищо въпреки протестите на Ел Кадури, който получи жълт картон. Повторението показа, че Пирло наистина извърши нарушение.

В крайна сметка Торино отново не успя да вкара гол на градския съперник. Ювентус продължи победната си серия срещу Биковете.


ЮВЕНТУС - ТОРИНО 1:0
1:0 Тевес 30

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Касарес, Лихтщайнер, Видал (74 Маркизио), Пирло, Погба, Асамоа, Йоренте (89 Падоин), Тевес (90 Освалдо)

Торино: Падели, Бово (81 Меджорини), Глик, Морети, Дармиан, Къртич (90 Баша), Вивес, Ел Кадури (85 Фарнеруд), Паскуале, Черчи, Имобиле