Наполи прекъсна победния ход на Ювентус в Серия А, като тресна шампиона и водач в класирането с 2:0. Южняците имаха почти пълно превъзходство преди почивката и поведоха с гол на Кайехон. Испанецът засече отблизо центриране на Инсине и проби Буфон, който преди това направи три отлични спасявания.

През втората част Ювентус премести играта в противниковата половина, но така и не създаде нещо запомнящо се. Южняците пък направиха няколко опасни контраатаки и при една от тях резервите Пандев и Мертенс матираха отбраната на торинци за втори път. Македонецът намери белгиеца с далечен пас, той овладя и отправи прецизен удар в далечния ъгъл въпреки опеката на Маркизио и Лихтщайнер.

Загубата бе едва втора за бианконерите в настоящото първенство и сложи край на серията им от 20 победи и 2 равенства.


Домакините започнаха във вихрено темпо и в 7-ата мин. топката попадна у Кайехон след далечен удар, но испанецът като по чудо не успя да пробие Буфон от границата на малкото наказателно поле.

След последвалия корнер Хамшик се разписа, но попадението не бе зачетено заради засада на словака.

Наполи бе натикал шампионите в наказателното им поле и 10-ата мин. Буфон пак спаси своите. Кайехон се вклини отдясно и върна топката към Хамшик, който стреля отблизо, но капитанът на бианконерите отново бе на висота.

Ювентус нанесе първия си точен удар във вратата на Наполи едва в 26-ата мин., но изстрелът с левия крак на Лихтщайнер не затрудни Рейна.

Малко по-късно Инсине от домакините се откъсна по лявото крило и върна топката към точката на дузпата. Пасът дойде твърде назад за Игуаин, но връхлитащият Кайехон стреля от движение, а Буфон направи поредно спасяване.

На третия път обаче Кайехон най-после прониза Буфон. това се случи в 37-ата мин., когато Инсине центрира отляво, а испанецът изпревари с броени сантиметри персоналния си пазач Асамоа и засече топката в мрежата на Юве, въпреки че Буфон отклони удара му.

В самия край на полувремето Пирло изведе Лихтщайнер по десния фланг на Юве, швейцарецът напредна и центрира. Освалдо опита задна ножица и намери топката, но не успя да я насочи в мрежата.

След почивката Ювентус изнесе играта в противниковата половина, но без да успее да застраши сериозно вратата на Пепе Рейна. Нещо повече – въпреки привидното превъзходство на бианконерите, положенията бяха изцяло пред тяхната врата.

В 58-ата мин. Хамшик открадна топката в половината на Юве, напредна, финтира Бонучи и бе съборен. Гулам изпълни фаула от границата на пеналта, но Буфон изби удара му.

В 78-ата мин. пък Хамшик получи хитър пас от резервата Пандев, но словакът се притесни и избърза с удара, без да затрудни Буфон.

В 81-ата мин. обаче Пандев изведе другата резерва Мертенс вдясно с дълъг диагонален пас по въздуха. Белгиецът овладя отлично на гърди, запази топката въпреки влизането на Маркизио и успя да стрела, макар че изглеждаше покрит от Лихтщайнер. Топката влетя в далечния ъгъл, а Буфон този път не помръдна.

Това, че попадението бе изработено от резервите, които пусна Бенитес, сякаш подчерта факта, че испанецът спечели персоналния тактически двубой с колегата си Антонио Конте.

В 92-ата мин. Мертенс стреля отдалеч, но топката профуча над вратата. Малко по-късно пък Видал падна в наказателното поле на Наполи, за което получи жълт картон за симулация и ще пропусне следващия двубой на Ювентус.

Така отсъствието на наказания Карлос Тевес се оказа фатално за шампионите, които за първи път от началото на сезона не успяха да вкарат нито един гол в шампионатен мач.

 

НАПОЛИ – ЮВЕНТУС 2:0

1:0 Кайехон 37

2:0 Мертенс 81

Наполи: Рейна, Енрике, Албиол, Фернандес, Гулам, Инлер, Жоржиньо, Кайехон (89 Джемайли), Хамшик (79 Мертенс), Инсине, Игуаин (74 Пандев)

Ювентус: Буфон, Касерес, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Видал, Пирло, Погба (61 Маркизио), Асамоа (53 Исла), Освалдо (69 Освалдо), Йоренте