Наполи не само нанесе втора загуба на Ювентус за сезона в Серия А, но и спря серията на Старата госпожа от поредни мачове с отбелязан гол. Бианконерите се разписваха неизменно във всеки мач от първенството в продължение на 43 кръга.

Общо 407 дни Ювентус винаги бележеше в мачовете си от Серия А. Последният отбор, който успя да спре шампионите да се разпишат беше Рома. Това стана при успеха на Вълците с 1:0 на 16 февруари 2013 г. След това в 43 мача Ювентус вкара общо 88 попадения.

Наполи освен това сложи край на серията на Ювентус от 22 поредни мача в първенството без загуба. Предишното поражение на бианконерите бе срещу Фиорентина през октомври, когато Старата госпожа водеше с 2:0, но загуби с 2:4.

Резултатът не е толкова изненадващ, ако се погледнат последните гостувания на Юве в Неапол. Вече 9 поредни мача на "сан Паоло" бианконерите нямат победа. В тази серия те записаха 4 равенства и 5 загуби.

Въпреки загубата Ювентус все още може да премине границата от 100 точки. Ако спечели всичките си срещи до края тима, на Конте ще има 102 точки. Дори и с едно равенство и само победи, пак ще бъде достигната границата от 100 точки.