Ювентус прегази Киево като валяк в първия мач от новия сезон в Серия А, но спечели само с 1:0. Без да се напрягат особено и играейки почти ходом бианконерите създадоха поне дузина положения, но вкараха само веднъж, при това от доста трудна ситуация. Всъщност попадението бе автогол на Бираги от веронския тим.

Юве удари три греди през първото полувреме, след почивката също имаше добри ситуации, но реализацията на Старата госпожа определено куцаше. За щастие на торинци, домакините бяха доста беззъби и застрашиха само веднъж Буфон.


Изобщо не си пролича, че Ювентус е с нов треньор. Още от първия сигнал бианконерите се захванаха методично да мачкат съперника.

В 30-ата сек. Лихтщайнер центрира към оставения непокрит Тевес, но аржентинецът не намери добре топката и я изкара в аут покрай близката греда.

В 5-ата мин. Коман, който действаше като чист нападател, отправи удар, получи се рикошет и топката прелетя малко над напречната греда.

Юве поведе в 7-ата мин., когато Тевес центрира от корнер, вратарят на Киево Барди и цялата му защита изгледаха пасивно как Касерес притича и от аутлинията върна топката в игра, кълбото се удари в Бираги, който уж трябваше да пази гредата и се оплете в мрежата – 0:1.

В 11-ата мин. Погба отне една топка в центъра и се впусна в контраатака. Тевес му върна кълбото и френският национал се промуши между двама бранители, преди да подаде на Маркизио. Мощният удар на халфа обаче бе неточен.

В 16-ата мин. Видал се измъкна в наказателното поле, но не успя да нанесе достатъчно силен завършващ удар. След последвалия корнер пък чилиецът нацели страничния стълб с глава.

Последва известно затишие, което поизнерви треньора на шампионите Алегри. С енергични жестове наставникът прикани своите да действат по-стегнато и нападателно.

В 35-ата мин. Коман находчиво се освободи и отправи мощен диагонален шут, но Барди изби в корнер. Малко по-късно Коман и Лихтщайнер сътвориха добра комбинация и швейцарецът центрира ниско отдясно към границата на малкото наказателно поле. Там Тевес се хвърли  и засече с крак, но удари напречния дирек.

Минута по-късно Касерес също уцели напречната греда, но с глава след ъглов удар.

През второто полувреме събитията на терена се развиваха в същото русло. Най-чистите положения се откриха пред младока Коман. Веднага след почивката той се освободи и от дъгата на наказателното поле отправи крайно опасен удар, преминал на сантиметри в аут.

15-ина минути по-късно Видал центрира с едно докосване към Коман отдясно и французинът стреля с глава, но над вратата.

Коман бе сменен в 68-ата мин. и влезлият на мястото му Йоренте скоро можеше да се разпише. Той отигра с глава центриране на Лихтщайнер отдясно, но ударът му не бе достатъчно силен и Барди отрази.

В 77-ата мин. бианконерите едва не бяха наказани за своята разточителност. Палоски опита удар, топката се удари в Огбона и се озова в краката на Макси Лопес. За щастие на Старата госпожа аржентинецът се подхлъзна в момента на удара и Буфон не бе особено затруднен.

Тевес опита най-после да покачи на 0:2, но острият му удар от около 17 метра също не намери очертанията на вратата на Киево.

КИЕВО – ЮВЕНТУС 0:1

0:1 Бираги (автогол) 7

Киево: Барди, Фрей, Цезар, Даинели, Бираги, Мангани (46 Радованович, 70 Кофи), Иско, Хетемай, Скелото (46 Палоски), Бирса, Лопес

Ювентус: Буфон, Касерес, Бонучи, Огбона, Лихтщайнер, Видал (85 Перейра), Маркизио, Погба, Асамоа, Коман (68 Йоренте), Тевес