Ювентус продължава наказателната акция в Серия А. Бианконерите разбиха 3:0 като гост Аталанта и са с пълен актив от 15 точки и нито един допуснат гол във вратата си от началото на сезона.

Карлос Тевес отново бе героя за Старата госпожа, като вкара 2 гола. Вратарят Джанлуиджи Буфон обаче бе с ключова роля, защото спаси дузпа на Херман Денис при резултат 1:0.

Тевес откри резултата в 35-ата минута след грешка на защитата и вратаря Спортиело при едно центриране на Лихтщайнер. В 59-ата минута Аталанта получи дузпа. Денис я изпълни, но Буфон се хвърли и спаси. В продължението на атаката за Ювентус Тевес увеличи на 2:0.

В края Алваро Мората вкара първия си гол за Ювентус. Той влезе като резерва и се разписа с глава, след като друга резерва - Перейра му подаде топката.

Ако добавим и края на миналия сезон Юве е с 12 поредни победи, като в последните 8 въобще не допусна гол. 



С победата 3:0 над Чезена през седмицата Ювентус се превърна в първия тим в историята на Серия А спечелил първите си 4 мача за сезона без да допусне гол. Заради сгъстения цикъ от мачове, треньора Масимилиано Алегри направи ротации.

В стартовия тим се завърнаха Пол Погба и Карлос Тевес. Двамата бяха получили почивка срещу Чезена. В отбрана нямаше място за ротации, защото Бардзали и Касарес са контузени. Очакваше се Йоренте да остане резерва за сметка на Мората, но Алегри реши друго.

Аталанта играеше слабо срещу Юве, като бергамаските нямаха победа над този съперник откакто се върнаха в елита, а в последните 19 срещи с Юве бяха взели само 2 точки.

Първото полувреме не поднесе много емоции, макар да започна вихрено. В 3-ата минута Басели стреля от разстояние и топката облиза гредата. Карлос Тевес бе много активен и опита два удара, които бяха лесно спасени от вратаря Спортиело.

Именно аржентинецът откри резултата в 35-ата минута. Лихтщайнер проби в нащазателното поле отдясно и центрира. Защитата на Аталанта начело с вратаря Спортиело се объркаха и това позволи на Тевес да се разпише.

Това бе пети гол в пет мача за аржентинеца във всички турнири от началото на сезона. Юве имаше и още едно положение преди паузата. Естигарибия сърка и Погба подаде към Йоренте, който изпревари вратаря, но с глава стреля високо.

След почивката дойде и повратния момент в мача. В 58-ата минута Аталанта получи дузпа.  Боакие отклони топката за Молина, който бе съборен от Киелини. Реферът Орсато посочи бялата точка.

Зад топката застана Херман Денис, но удара му в долния десен ъгъл бе спасен от вратаря Буфон. Това е втора поредна дузпа, която стражът отразява в Серия А. В продължението на атаката Юве вкара второ попадение. 

Тевес овладя топката пред наказателното поле и стреля в близкия долен ъгъл. Ударът, макар и не силен, бе точен и въпреки че вратаря Спортиело докосна топката, тя спря в мрежата му - 2:0.

Треньорът на домакините Колантуоно толкова се разгорещи, че бе изгонен от съдията, заради непрестанни протести. 

Ювентус продължи да доминира и да търси гола. Мората влезе вместо Йоренте и центрира добре към Тевес, който от въздуха опита да реализира хеттрик, но се размина.

Аталанта също не се отказа да търси гола. Сраме центрира, Бианки продължи топката с глава, но Молина с левачката я прати над вратата.

Ювентус вкара и трети гол 6 минути преди края. Тевес изведе отлично Перейра в наказателното поле и той центрира перфектно към далечната греда, където Алваро Мората с глава реализира. Първи гол за Мората с екипа на Ювентус.

 

АТАЛАНТА - ЮВЕНТУС 0:3
0:1 Тевес 35
0:2 Тевес 59
0:3 Мората 84

АТАЛАНТА: Спортиело, Дзапакоста, Биава, Беналуан, Драме, Естигарибия (49 Молина), Кармона, Басели (65 Чигарини), Гомес (75 Гомес), Боакие, Денис

ЮВЕНТУС: Буфон, Бонучи, Огбона, Киелини, Лихтщайнер, Видал (70 Перейра), Маркизио, Погба, Евра, Тевес (85 Коман), Йоренте (67 Мората)