Ювентус изгуби първи точки в Серия А този сезон, след като завърши само 1:1 като гост на Сасуоло в мач от 7-и кръг. До момента бианконерите имаха шест поредни победи, но не успяха да надвият един от двата тима, които все още нямат победа този сезон.

Сасуоло започна кръга на последното място в класирането само с три точки и без нито една победа. Домакините обаче успяха да поведат с гол на Симоне Дзадза в 13-ата минута. Пет минути след това Ювентус изравни. Разписа се Пол Погба с красив удар в ъгъла.

Благодарение на точката Ювентус има 19 и остава начело в класирането. Рома има 18. Сасуоло пък се отлепи от дъното поне преди останалите мачове от кръга.



Ювентус остана единственият тим със 100% актив след като в миналия кръг взе успех 3:2 над Рома в скандален мач. На другия полюс бе Сасуоло, който имаше само 3 точки от първите 6 кръга.

Бианконерите направиха някои промени. Артуро Видал въобще не беше в групата за мача. На мястото на контузения Касарес започна Огбона, а Перейра замени Видал в средата на терена. 

За Сасуоло в атака бяха Симоне Дзадза и Доменико Берарди, които са наполовина собственост на Юве. Началото на мача бе лошо за домакините, защото опитния защитник Паоло Канаваро се контузи и бе сменен.

Вратарят на Сасуоло Андреа Консили трябваше да спасява удар на Йоренте, който бе останал сам срещу вратаря, а добавката на Перейра се отклони в съперник и отиде в корнер. При неговото изпълнение Леонардо Бонучи се разписа, но попадението бе отменено заради засада.

Изглеждаше неизбежно Ювентус да поведе, но Сасуоло бе тима, който откри резултата. В 13-ата минута Дзадза стреля добре и Бонучи изби топката от голлинията. Атаката продължи и Лонги успя да подаде към Дзадза, който този път бе точен. Това бе едва третият гол, който Юве допусна този сезон, след двата вкарани от Рома в миналия кръг.

Авансът на Сасуоло обаче не издържа дълго. Пет минути след това Юве изравни. Карлос Тевес бе в основата на невероятното попадение на Погба. Тевес спаси наглед безнадеждна топка и подаде към французина, който от границата на наказателното поле я прати в горния ъгъл. Първи гол за Погба в Серия А този сезон.

Юве продължи да атакува. Първо Огбона стреля високо след корнер, а след това Лихтщайнер се възползва от чудесно подаване на Пирло, но Консили спаси. Вратарят на Сасуоло направи невероятно двойно спасяване в края на полувремето.

Първо Погба мина като на парад през центъра на защитата на домакините, но удара му по земята бе избит с крак от Консили. Топката отиде в Тевес, който стреля към ъгъла, но вратаря се хвърли и изби.

Второто полувреме започна с възможност за Сасуоло. Берарди стреля от фаул покрай стената, но и покрай вратата. Треньорът на Юве Алегри реагира, като пусна Маркизио на мястото на Огбона и гостите заиграха с 4-3-3.

Дзадза продължи да търси гола и негов мощен удар бе боксиран от Буфон. Резервата за Юве Коман имаше отлична възможност малко след като се появи на терена. Перейра стигна до аутлинията и центрира. Топката стигна до Коман, който обаче не успя да стреля добре и прати топката в трибуните. 

Тевес и Погба продължаваха да комбинират отлично и аржентинеца изведе Погба, който стреля с десния крак, но Консили изби в корнер. В края и Перейра имаше възможност, но удара му бе избит.

В крайна сметка Ювентус не стигна до победата и рекордната серия за клуба от 13 поредни победи в първенството приключи. Сасуоло пък има 4 равни и три загуби този сезон в първенството. 

САСУОЛО - ЮВЕНТУС 1:1
1:0 Дзадза 13
1:1 Погба 18

САСУОЛО: Консили, Теранова, Канаваро (9 Антеи), Ачерби, Вършалко, Манянели, Мисироли (79 Тайдер), Лонги, Берарди, Дзадза, Сансоне (70 Биондини(

ЮВЕНТУС: Буфон, Огбона (56 Маркизио), Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Погба, Пирло (84 Джовинко), Перейра, Евра, Йоренте (66 Коман), Тевес