Лидерът в халфовата линия на Ювентус Андреа Пирло до последно ще бъде под въпрос за реванша с Борусия (Дортмунд) от 1/8-финалите на Шампионска лига.

Още по темата

 

Италианският национал се контузи в първия мач между двата отбора, спечелен от „бианконерите“ с 2:1. Тогава той напусна принудително терена в 37-ата минута, а на негово място се появи Роберто Перейра.

Впоследствие Пирло мина медицински прегледи, които показаха, че има травма в прасеца и ще се възстановява около един месец. Ветеранът ще мине фитнес тест непосредствено преди срещата на стадион „Сигнал Идуна Парк“, след което Масимилиано Алегри ще реши дали да го използва.

„Пирло е страхотен играч и ще е от съществено значение да бъде готов за Дортмунд“, каза бившият футболист на Юве Мауро Каморанези. „Когато той не е на терена, се губи балансът на отбора. Още преди бях сигурен, че може да играе до 40 г, но като гледам нивото в Серия „А“, може да бъде на терена и до 50-53 г. Не виждам никой с неговите качества и интелигентност да се задава отдолу“, добави Каморанези.

Той говори и за гостуването на Юве в Германия. Реваншът ще се играе на 18 март от 21:45 ч, българско време. „Атмосферата ще е много нажежена. В последните години домакините натрупаха голям опит в подобни мачове и ще дадат всичко от себе си, за да продължат напред. Юве е чудесен тим, но домакините са фаворити“, завърши бившото крило.