Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри вярва, че подготовката за финала в Шампионска лига с Барселона няма да е трудна.

Двата отбора се изправят един срещу друг на 6 юни в Берлин, а тактикът е убеден, че няма да има проблеми в тренировъчния процес, тъй като мотивацията на играчите му е огромна.

„Мисля за този мач по 10 минути на ден“, разкри Алегри в интервю пред Mediaset. „Не е трудно да се подготвиш за такъв сблъсък. Барселона е различен отбор. Иниеста е фантастичен играч, а тримата им нападатели са просто велики“, каза още тактикът.

Алегри не пропусна да похвали и част от играчите си, които до момента успешно водят Юве към исторически требъл.

„Мората ще стане велик състезател. Все още не могат да бъдат измислени прилагателни за Буфон и Тевес. Впечатлен съм от характера на целия отбор и не трябва да говорим само за тези трима футболисти“.

„Изживяваме необикновен сезон и видяхме, че срещу Наполи другите оставиха на Симоне Пепе да изпълни дузпата, защото много дълго време се възстановяваше от контузия“.

„Събота беше изключителен ден. Празнувахме с тифозите Купата на Италия и скудетото. Този момент ще се помни дълго време“, завърши Алегри.