Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон даде оценка на част от съотборниците си преди финала в Шампионска лига. Той засипа всички със суперлативи, а себе си нарече "експерт", след което изпадна в бурен смях.

Джорджо Киелини, защитник
"Той е силен, дава ни голямо предимство с физическото си присъствие".

Андреа Бардзали, защитник
"Бардзали е изключителен бранител. Определено е сред тримата или четирима най-добри играчи на своята позиция в света".

Леонардо Бонучи, защитник
"Тази година бележи невероятно израстване. Направи впечатляващ скок в развитието си. Вече гледам на него на същото ниво, на което са Бардзали и Киелини. Страхотно е да имаш такива защитници пред теб".

Стефан Лихтщайнер, защитник
"Той е нашият постоянен двигател, който никога не спира да тича по крилото. Атакува и защитава, когато се нуждае. Много надежден играч е".

Патрис Евра, защитник
"Заедно с мен и още няколко играчи, имаме най-голям опит в Шампионска лига. Когато има важни мачове, е страхотно да видиш състезателния му дух и не е в състояние да те предаде".

Пол Погба, халф
"Пол е невероятен талант. Той е в състояние да направи каквото си поиска на терена. Просто зависи от желанието му и сами него".

Клаудио Маркизио, халф
"Заедно с Бонучи показа най-голямо израстване. Той е играч, на когото имам пълна вяра и вече е наясно със собствената си стойност. Много интелигентен футболист, както технически, така и тактически. Много е полезен в средата на терена и е много гъвкав".

Андреа Пирло, халф
"Андреа Пирло е един от малкото футболни гении".

Артуро Видал, халф
"Артуро е нашият войник. Той наистина е добър човек и прекрасен играч. Ако трябва да отида на война, задължително ще го взема с мен".

Стефано Стураро, халф
"Дойде при нас през януари и още веднага показа в съблекалнята, че иска да се настани удобно и да се наложи. Има много специфична роля. Стураро е нашият булдог в средата на терена, точно както Артуро".

Роберто Перейра, халф
"Перейра е играч, който може да ни даде баланс във всеки един мач. Той е технически отличен и благодарение на него, можем да спечелим всяка една среща".

Симоне Падоин, халф
"Падоин може да направи много. Може да играе еднакво добре на всякакви позиции и да е полезен срещу всеки отбор. Способността му да се жертва да отбора и да е сериозен му дава много важна роля".

Алваро Мората, нападател
"Той е най-голямата изненада. Ако се развива както трябва и на първо място е професионалист, след някоя друга година ще е сред най-големите световни звезди".

Карлос Тевес, нападател
"Той е нашият източник на енергия. Дава сила на целия отбор, когато се налага и е от решаващо значение за нас".

Фернандо Йоренте, нападател
"Фернандо е нашият таран. Мина през труден период, но в последните 3-4 мача показва агресия, което е важно. Разбира какво трябва да прави и какво се изисква от него на терена".