Президентът на Ювентус Андреа Аниели обяви, че трансферът на Карлос Тевес в неговия роден клуб Бока Хуниорс може да се смята за сигурен и е въпрос на няколко дни, за да бъде оформен окончателно.

Говорейки на пресконференция по доста въпроси, свързани с бъдещето на Ювентус, Андреа Аниели заяви: "През януари той ни каза, че иска да се върне в Аржентина поради семейни причини. Към днешния момент Тевес все още е футболист на Ювентус, но за да бъде оформена сделката е въпрос на няколко дни", каза Аниели.

Президентът на Бока Хуниорс Даниел Анхеличи каза през юни, че Тевес ще подпише контракт за завръщането си в родината след края на турнира Копа Америка.

Тевес е любимец на привържениците на Бока от периода му на игра за клуба 2001/2004, а също така и заради постоянните си изявления, че иска да завърши активната си кариера именно тук. В последните две години и половина той вкара около 50 гола за Юве във всички турнири, но любовта към него в предградията на Буенос Айрес нито за миг не е прекъсвала и често може да се видят стени, изписани с името му, или пък деца да играят с неговата фланелка.

Очакванията бяха той да направи повторен дебют в мача с Килмес от местната елитна дивизия, но мачовете са отложени заради местните избори. Роден в предградието Флореста, Тевес започва като дете в местния клуб Ол Бойс преди да бъде забелязан от скаутите на Бока Хуниорс. Следват пеpиоди в бразилския Коринтианс, Уест Хям, Манчестър Юнайтед и Манчестър сити преди да премине в Ювентус.