Пета поредна титла в Италия е голямата цел пред Ювентус за новия сезон. Това обяви треньорът на "бианконерите" Масимилиано Алегри преди контролата с Легия в Гданск.

В историята на Серия "А" "бианконерите" са постигали този успех – през 30-те години, като и Торино и Про Верчели могат да се похвалят със същото постижение. Интер също пет години поред е грабвал златните медали, но едната от тях е по служебен път.

"За мен е чест да бъда в този прекрасен град и да играем срещу отбор, който вече изигра два мача в първенството си. Това ще е добра подготовка за нас за Суперкупата на Италия (б.р. - на 8 август срещу Лацио)".

"Цел №1 за сезона ще бъде първенството, защото имаме уникалния шанс да спечелим пета поредна титла и да влезем в историята. Това няма да е лесно, тъй като има голяма конкуренция в лицето на Милан, Интер, Рома, Лацио, Наполи. Очаквани вълнуващо и балансирано първенство", каза Алегри, след което добави, че очаква футболистите му да се представят по-добре технически срещу Легия, отколкото срещу Борусия Дортмунд (0:2).

Тактикът заяви още, че новото попълнение Даниеле Ругани, който днес навършва 21 години, ще започне титуляр в контролата, но Андреа Бардзали отпада, защото е получил контузия и ще се възстановява 15-20 дни. "Ще използвам всички играчи, които съм взел", поясни Алегри.

Стефан Лихтщайнер също присъства на пресконференцията и той заяви, че основната цел през новата кампания ще е скудетото. "Ще бъде трудно, защото всяка година започваме от нулата. Подготвяме се за нещо голяма. Ясно е, че в този момент краката са ни натежали, това се видя срещу Дортмунд. Но срещу Легия ще се опитаме да направим крачка напред. Физически се чувствам добре, но след почивка винаги е трудно", каза швейцарският национал.

Контролата между Легия и Ювентус е днес и започва от 18:00 часа българско време.