Бившият нападател на Ювентус Давид Трезеге заяви, че Джанлуиджи Буфон е най-добрият вратар за всички времена.

Срещу България, ветеранът изигра мач №150 с екипа на Италия, а за Парма и "бианконерите" има над 700 срещи. Буфон има осем титли в Серия "А" с Юве, две от които отнети, две Купи на страната, Купа на УЕФА, а през 2006 година стана и световен първенец.

Легендата не успя да спечели единствено Шампионска лига, където има два загубени финала със "старата госпожа" – през 2003 г. с дузпи от Милан и последния сезон 1:3 от Барселона.

През 2006 г. Буфон можеше да се превърне във втория вратар в историята на футбола след Лев Яшин, който печели Златната топка, но беше изпреварен от Фабио Канаваро.

"Буфон е най-добрият вратар за всички времена", каза Трезеге пред Tuttosport. "Не виждам кой може да се сравнява с него. Винаги е бил от решаващо значение, което е невероятно", добави Трезеге, който е най-добрият чуждестранен голмайстор в историята на Юве.

Той говори и за сънародника си Пол Погба. "Има уникално бъдеще пред себе си. С Джиджи си говорихме и стигнахме до извода, че може да бъде Буфон сред халфовете. Още е млад и има всичко да спечели Златната топка", каза още французинът.

Трезеге говори и за трудното начало на сезона за Юве – загуби от Удинезе (0:1) и Рома (1:2). "Отборът нямаше много време да се сработи".

"Трима ключови играчи в лицето на Пирло, Видал и Тевес напуснаха. Сигурен съм, че срещу Киево ще видим по-добро представяне. Това е състав пълен с победители, които искат всеки мач да печелят и трябва да покажат, че заслужават да носят фланелката".

"Пауло Дибала? Той има огромен талант и бъдещето е пред него. Вече се доказа в Палермо, ще го направи и в Юве. Бях различен тип нападател, но в него виждам някои мои черти, когато пристигнах в отбора".

"Бях млад, с желание, до себе си имах треньор, който ми помогна да раста. Дибала има всичко, за да стане звездата на Ювентус", завърши Трезеге.