Директорът на Ювентус Павел Недвед вярва, че "бианконерите" могат да спечелят пета поредна титла на Италия.

"Старата госпожа" започна сезона кошмарно, но в последния кръг победи с 3:1 у дома Болоня. Този успех изкачи отбора на 12-то място в класирането с 8 точки, лидерът Фиорентина има 18, следван от Интер с 16 т.

"Титлата ни през 2002 година беше красива, спечелихме я в последния ден и мисля, че сега може да стане същото", каза чешката легенда. "Но сега трябва да мислим за следващия мач, който е срещу Интер. На "Джузепе Меаца" ще бъде наистина трудно".

"Знаем, че изоставаме и сме в беда, но също така знаем как да реагираме. Няма нужда в момента да гледаме класирането", добави носителят на Златната топка за 2003 г.

После Недвен говори за Пол Погба и повтори думите на Дидие Дешан – че френският национал трябва да повиши ефективността си.

"Не можеш да имаш всички качества, когато си млад. Ето защо ще му кажа да бъде малко по-силен и да взима конкретни решения", каза още Недвед.

Той похвали и лятната селекция на Юве. Торинци бяха напуснати от ключови фигури като Андреа Пирло, Артуро Видал и Карлос Тевес, но бяха взети Сами Кедира, Хуан Куадрадо, Пауло Дибала, Марио Манджукич и др.

"Ръководството построи страхотен отбор, който технически е на много високо ниво. Трябва да запазим спокойствие и да работим. Подписахме с наистина отлични играчи", добави Недвед.