Италианският шампион Ювентус постигна 14-та си поредна победа в Серия "А", след като в мач от 24-ия кръг се наложи с 2:0 като гост над Фрозиноне.

Както и срещу Дженоа, с основна заслуга за успеха беше Хуан Куадрадо. Именно колумбийският национал откри резултата, а в продължението Пауло Дибала също се разписа. Като цяло "старата госпожа" направи няколко фрапантни пропуска, а много силно се представи вратарят на домакините Никола Леали, който спаси всички възможно. Александър Тонев игра цял мач за Фрозиноне, но не успя да помогне на съотборниците си да предотвратят поражението.

В класирането Юве остава на 2-ро място с 54 точки, а в следващия кръг приема лидера Наполи, който надделя с 1:0 у дома над Карпи. Фрозиноне пък е на предпоследната 19-та позиция с 19 т.


Юве създаде първото опасно положение още в 5-ата минута, когато Алекс Сандро центрира в наказателното поле и Стефано Стураро засече с глава, но не намери целта. Малко по-късно и пред Алваро Мората се откри голова възможност, но вратарят Никола Леали беше заел добра позиция и спаси.

Домакините създадоха отлично положение в 13-ата минута, когато Даниел Чиофани беше изведен с прехвърлящ пас и засече с едно докосване, но милиметри го разделиха от гола. След малко повече от четвърт час игра Сандро проби отляво и стреля по земя, но без проблеми за вратаря.

В 26-ата минута Алеандро Рози настъпи Мората с бутоните върху бедрото, след което испанецът избухна и го замери с топката. Футболистите на двата отбора започнаха да се разправят, но в крайна сметка главните действащи лица се разминаха без картони и джентълменски си стиснаха ръцете.

След малко повече от половин час игра торинци създадоха най-доброто си положение до момента. Стураро стреля от около 25 м по земя в долния десен ъгъл, но Леали плонжира и изби. Топката попадна в непокрития Пауло Дибала, който от непосредствена близост не уцели вратата. Нападателят обаче се намираше и в положение на засада, която бе маркирана.

2 минути преди края на полувремето Дибала показа страхотна техника, преодолявайки трима противникови футболисти, след което пусна пас успоредно на голлинията, но в решаващия момент Рози изчисти точно пред погледа на Погба.

Секунди след това Мората направи непростим пропуск. Адриан Русо допусна детинска грешка и подари на нападателя, който излезе очи в очи с Леали, но стражът запази хладнокръвие и с чудесна намеса спаси.

Второто полувреме започна с натиск на "жълтите", като в 50-ата минута Тонев се опита да изведе нахлуващия Федерико Диониси, но в последния момент Джорджо Киелини изчисти в корнер, след който не последва нищо интересно. Юве отговори с изстрел на Куадрадо право в ръцете на Леали.

После "старата госпожа" натисна, но не можеше да преодолее отлична защита на Фрозиноне. След час игра Клаудио Маркизио пробва далечен удар, който излезе в аут. В 64-ата минута Куадрадо спечели фаул на опасна позиция. Дибала центрира, Погба се измъкна от защитата, но направи непростим пропуск, като от 2-3 м не уцели вратата.

Малко по-късно съдията не даде 100%-ва дузпа за Юве за игра с ръка в наказателното поле, а във 72-ата минута пред Дибала се откри ново страхотно положение, но този път гредата спаси домакините. Секунди след това късметът най-накрая се усмихна на гостите. Сандро с чудесен пас по земя намери Куадрадо на далечната греда и колумбийският национал с удар в далечния ъгъл откри резултата!

В 91-ата минута Дибала оформи крайното 2:0, след като получи пас от Мората и със силен шут матира Леали.  

Фрозиноне – Ювентус 0:2

Голмайстори:

0:1 Куадрадо (73)
0:2 Дибала (91)

Фрозиноне: Леали, Рози, Бланчард, Русо, Кривело, Гори (81-Содимо), Чибса (72-Фрара), Самарко, Тонев, Чиофани (86-Лонго), Диониси
Треньор: Роберто Стелона

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини (77-Ругани), Куадрадо, Стураро (66-Перейра), Маркизио, Погба, Сандро, Дибала, Мората (93-Фавили)
Треньор: Макс Алегри

Стадион: "Матусас"
Съдия: Давиде Маса
Жълти картони: Кривело, Самарко (Фрозиноне); Мората (Ювентус)