Позабравени футболни вълнения тресат цяла Италия преди предстоящото дерби Ювентус - Наполи, което се явява решително в битката за шампионската титла. През последните няколко години не е имало такава интрига около борбата за първото място в Серия А и това приравни по интерес големия мач до едно от най-престижните и важни културни събития в страната - музикалния фестивал "Сан Ремо".

Докато Ювентус и Наполи ще водят люта битка на терена в Торино утре вечер, по същото време на около 150 километра в зала Аристон в Сан Ремо ще бъдат финалите на музикалния спектакъл. Изящният фестивал е излъчван от около 100 телевизии по цял свят, а в Италия събира близо 50% от тв аудиторията. Всяка година над 10 млн. души гледат фестивала "Сан Ремо".

Според медиите на Апенините обаче футболното първенство отдавна не е било толкова интригуващо и в момента всички погледи са вперени около двубоя между Ювентус и Наполи. Вървят прогнози, че дербито ще надмине по тв рейтинг "Сан Ремо", където специални гости ще бъдат популярни музикални звезди като Елтън Джон и Ерос Рамацоти.