Италианският шампион Ювентус постигна двайста победа в последните си деведнадесет мача в Серия "А", след като излъга с 1:0 Емполи у дома.

Успехът за "старата госпожа" донесе Марио Манджукич с гол в самия край на първото полувреме. Хърватският стрелец се разписа с глава след гениален пас на Пол Погба. Като цяло срещата не предложи много интересни моменти, но торинци взеха жизненоважните три точки, които ги откъснаха с шест пред Наполи.

Южняците обаче са с мач по-малко, като утре гостуват на Удинезе и ще гонят задължителна победа, за да запазят шансове за първо Скудето от времето на легендата Диего Марадона. Емполи пък вече в 12 поредни двубоя не познава вкуса на победата в първенството.


Юве създаде опасно положение още в 1-ата минута, когато Маркизио центрира остро в наказателното поле, но там нямаше кой да засече топката. След 5 минути игра и Алваро Мората центрира, но този път вратарят на гостите се намеси решаващо. Секунди по-късно Маркизио отправи първия удар в мача, след който кълбото профуча на милиметри покрай лявата греда.

След 23 минути домакините пропуснаха страхотна възможност да открият резултата. Мората получи топката на чиста позиция и шутира без да се замисля, но право в тялото на вратаря. В ответната атака и гостите показаха зъби, след като Пучирели стреля, но Буфон внимаваше и изби.

Така се стигна до 44-ата минута, когато "бианконерите" поведоха. Погба финтира двама защитници на гостите и с феноменален пас с копване намери Манджукич, който с глава не остави шансове на Скорупски – 1:0 за Ювентус.

Шест минути след подновяването на играта Мората пропиля голяма възможност да сложи точка на спора. Испанският национал получи пас в наказателното поле и шутира в долния ляв ъгъл, но вратарят показа чудесен рефлекс и спаси. След малко повече от половин час игра и Погба пропусна да се разпише с удар отдалеч, който не намери целта.

В продължението Скорупски показа невероятна класа, спасявайки шут на Асамоа от наказателното поле, до края не падна нов гол и Юве се поздрави със заслужен успех.

Ювентус – Емполи 1:0

1:0 Манджукич (44)

Ювентус: Буфон, Киелини (54-Куадрадо), Ругани, Бардзали, Лихтщайнер, Евра, Перейра (81-Асамоа), Маркизио, Погба, Мората, Манджукич (66-Дзадза)
Треньор: Макс Алегри

Емполи: Скорупски, Битанте, Тонели, Коста, Руи, Жиелински, Паредес, Бучел (53-Кроче), Сапонара (60-Пуи), Макароне (77-Крунич), Пучирели
Треньор: Марко Джампаоло

Торино, ст.: "Ювентус Стейдиъм"
Жълти картони: Лихтщайнер, Дзадза (Ювентус), Паредес (Емполи)