Италианският шампион Ювентус се върна на победния път, след като в мач от 21-ия кръг на Серия "А" надделя с 2:0 над Лацио у дома.

Сблъсъкът започна мечтано за торинци и още в 5-ата минута Пауло Дибала откри резултата с удар от движение. Само четвърт час по-късно Гонсало Игуаин напрактика сложи точка на спора с нов гол за домакините. После попадение на 90-милионната покупка беше правилно отменено за засада.

През първите 45 минути "орлите" играха като обречени и едва след почивката започнаха да влизат здраво в единоборствата, но вече беше твърде късно. Интересно е да се отбележи още, че "черно-белите" постигнаха шеста поредна победа над Лацио във всички турнири без да допуснат гол.

Така Юве записа 27-ма поредна победа у дома в първенството и в пети домакински двубой от началото на сезона опази вратата си. С успеха "старата госпожа" събра 48 точки и остава сигурен лидер, докато Лацио регистрира първа загуба за 2017 г., но въпреки това запазва 4-та си позиция с 40 т.


Треньорът на шампионите Макс Алегри избра много офанзивна схема. Атаката поведе Игуаин, а зад него действа триото Манджукич – Дибала – Куадрадо. Симоне Индзаги пък заложи на 4-3-3, като в предни позиции стартираха Андерсон и Ломбарди по крилата и Иммобиле в центъра на нападението.

Мачът започна на високо темпо и домакините упражниха начален натиск, докато римляните разчитаха на висока преса в противниковата половина. Атакуващата игра на Юве даде резултат още в 5-ата минута, когато Дибала откри резултата с петия си гол от началото на сезона в калчото. Тогава Манджукич великолепно свали с глава към аржентинския техничар, който с удар от движение матира Маркети за 1:0!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPrincipino.Claudio.Marchisio.Officialpage%2Fvideos%2F1561345300546490%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

После "бианконерите" разиграваха топката спокойно топката, докато "орлите" играха твърде плахо, особено в предни позиции. В 17-ата минута логичното се случи и шампионите удвоиха преднината си. Тогава Куадрадо пусна много хубаво подаване от дясното крило, Игуаин изскочи от втора позиция, изпреварвайки Де Врай и с едно докосване беше точен за 2:0!

Лацио създаде първото си опасно положение в средата на полувремето, когато Милинкович-Савич отправи диагонален изстрел, преминал на сантиметри от целта. "Бианконерите" продължиха с пълното си превъзходство и след половин час игра Дибала центрира от фаул, Игуаин отново се разписа, но голът беше правилно отменен заради много тънка засада. Чак след това Лацио погледна по-смело в предни позиции и изпълни два поредни корнера, които обаче не завършиха с удари в очертанията на вратата.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPrincipino.Claudio.Marchisio.Officialpage%2Fvideos%2F1561354480545572%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

В края на полувремето Бонучи се размина на косъм от фамозен гол. Бранителят пробяга цялото игрище, комбинира като по учебник с Игуаин и засече от вратарското поле, но прати топката покрай далечната греда. В 52-ата минута Лацио отправи първия точен шут в мача чрез Андерсон, но той по никакъв начин не затрудни Буфон.

Домакините отговориха в следващата атака след многоходова акция, която започна от Дибала и завърши с негов изстрел, излязъл в аут. След час игра късметът покри Лацио. Игуаин с пас като по учебник изведе Дибала през центъра на защитата, но ударът на 23-годишния нападател облиза страничната греда от външната й страна.

До края Юве разиграваше спокойно и заслужено спечели срещата.

Ювентус – Лацио 2:0

Голмайстори: 1:0 Дибала (5), 2:0 Игуаин (17)

Ювентус: Буфон, Лихтщайнер (74-Бардзали), Киелини, Бонучи, Асамоа, Пянич, Кедира, Куадрадо, Дибала (82-Ринкон), Манджукич, Игуаин (87-Пяца)
Треньор: Макс Алегри

Лацио: Маркети, Раду (60-Лукаку), Де Врай, Уолъс, Габарон, Пароло, Билия (60-Джорджевич), Милинкович-Савич, Ломбарди (66-Мурджа), Андерсон, Иммобиле
Треньор: Симоне Индзаги

Торино, ст.: "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Давиде Маса
Жълти картони: Иммобиле, Раду, Пароло (Лацио)