Треньорът на италианският шампион Ювентус Макс Алегри ще заложи на всичките си най-добри футболисти за утрешното гостуване на Аталанта в среща от 34-ия кръг на Серия "А". Очакваше се спецът да даде почивка на част от титулярите си, защото в сряда предстои първи 1/2-финален двубой с Монако от Шампионска лига.

Напред ще действа обичайната четворка Гонсало Игуаин, Пауло Дибала, Марио Манджукич и Хуан Куадрадо, а легендата Джанлуиджи Буфон ще се върне на вратата, след като получи почивка за разгома с 4:0 над Дженоа. В защита ще играят Дани Алвеш, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини и Алекс Сандро. "Сами Кедира също ще е титуляр, защото е наказан за Монако. До него ще е Миралем Пянич, той си почина за срещата с Дженоа", добави Алегри.

Относно Игуаин, който се бори за голмайсторския приз в Серия "А", където изостава на две попадения от Андреа Белоти (Торино) и Един Джеко (Рома) и на едно от Мауро Икарди (Интер), Алегри заяви: "Гонсало е изключителен играч, който прави много важни неща. Преди всичко той играе за отбора и се подобри в това отношение. Дойде при нас, за да печели трофеи, попадна в отбор, пълен с шампиони и всичко се развива перфектно за него", каза Алегри.

Юве ще бъде без централния си защитник Даниеле Ругани за Аталанта. Причината за това е, че младокът има лека травма, но се очаква тя да отшуми бързо и той да бъде на разположение за остатъка от сезона. На неговата позиция Алегри разполага още с Бонучи, Киелини, Андреа Бардзали и Меди Бенатия, така че отсъствието на Ругани няма да е сериозен проблем. Аут за визитата в Бергамо е и трайно контузеният Марко Пяца. Алегри каза още, че талантът Мойс Кийн има проблеми в глезена след мач на Примаверета, не се намира в добро физическо състояние, което е причината да не попадне в групата на Юве.