Италианският шампион Ювентус ще се опита да открадне нов ключов футболист на един от основните си конкуренти за скудетото Рома.

След като миналото лято "бианконерите" платиха освобождаващата клауза на Миралем Пянич, сега ще се опитат да сторят същото и с Кевин Строотман, пише Il Messaggero. Заложената откупна сума на холандския национал е 45 млн. евро. Това няма да е проблем за торинци, но не е ясно дали 27-годишният футболист, който често страда от тежки контузии, ще се съгласи да премие в Юве. През лятната подготовка Строотман носи капитанската лента в някои от мачовете на Рома, а след трансфера на Пянич се присъедини към Раджа Наинголан и заяви, че никога не би преминал в редиците на "старата госпожа".

Юве търси нов полузащитник, който да се конкурира със Сами Кедира, Клаудио Маркизио и Пянич. Привлеченият от Бока Хуниорс Родриго Бентанкур може да бъде даден под наем, Стефано Стураро, Томас Ринкон и Марио Лемина не оправдаха полученото доверие през последните месеци. Освен това габонският национал е пред трансфер в Саутхямптън за 20 млн. евро.

Сред спряганите имена за Юве са още Матео Ковачич от Реал Мадрид, Блес Матюди (ПСЖ), Стеван Нзонзи (Севиля), Емре Джан (Ливърпул) и др.