Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди и след мачовете от елита. Майкъла заяви, че "червените" няма да имат проблеми при гостуването си на Нефтохимик на Христо Янев и добави, че Левски ще загуби в Разград. Ето какво каза Майкъла за мачовете от предстоящия кръг в Първа професионална лига:

Черно море – Локомотив (ГО)

"Локомотив Горня Оряховица се намира в чудесна форма и мачът няма да е лесен за Черно море. Но варненци имат домакинско предимство, което смятам, че ще се окаже решаващ фактор за крайния изход на мача и футболистите на Гонзо ще продължат с доброто си представяне от началото на сезона".

Прогноза: 1

Локомотив (Пд) – Монтана

"Локомотив Пловдив има отличен треньор и много класни футболисти. Доказа го и в последния кръг, когато победи Левски на "Герена", а преди това спечели и на "Българска армия". Отборът не отстъпва от лидерите по нито един показател и очаквам да спечели мача с Монтана. От Левски пък да предложат на Мартин Камбуров премии да не играе срещу тях".

Прогноза: 1

Пирин – Дунав

"Срещата ще е много трудна за Пирин. Дунав играе отличен футбол, за който водещите отбори могат само да завиждат. Това е единственият тим, който влезе по нормален начин в Първа лига и сега бере плодовете на труда си. Има тактическа дисциплина, физическа издръжливост, агресия. Дунав ще победи в Благоевград".

Прогноза: 2

Славия – Ботев

"Много важен мач за Славия. Смятам, че треньорът сбърка състава в Стара Загора (б.р. - 1:1 с Берое в предния кръг) и сега трябва да си вземе поуки. "Белите" имат късмет, че не загубиха, а при поражение от Ботев ще са сериозно застрашени от изпадане. С тази игра Славия няма да стигне никъде и за това очаквам оборът да се стегне и да спечели".

Прогноза: 1

Лудогорец – Левски

"По-рано през сезона Лудогорец загуби случайно на "Герена". Още през лятото казах, че разликата между разградчани и втория в класирането ще е 10 точки. В Левски положението е като при ЦСКА. След загубата от Локомотив Пловдив се зарадвах, защото ни дадоха шанс да ги настигнем в битката за среброто, но дойде Верея... "Червените" имат нов отбор, докато Левски няма оправдание, тотална щета е. Трябва да ни помогне, като губи още точки".

Прогноза: 1

Верея – Берое

"Верея игра много добре срещу ЦСКА. Сега се изправят равностойно отбори, но продължавам да се чудя защо в Стара Загора имат два отбора. Те си знаят. Мачът най-вероятно ще се играе на стадион "Берое", но това няма голямо значение. По-рано през сезона "заралии" спечелиха градското дерби с 1:0 с късмет, но сега очаквам да завършат наравно".

Прогноза: Х

Нефтохимик – ЦСКА

"ЦСКА трябва да спечели със спокойствие. Със сигурност ще има промени в титулярния състав и нека видим какви ще са. В предния кръг Нефтохимик загуби с 0:3 от Дунав, но резултатът можеше да е още по-изразителен. Дано Борис Галчев играе отново. Срещу Верея се видя, че е истински цесекар, оставя сърцето си на терена и феновете го оцениха".

Прогноза: