ЦСКА ще спечели дербито срещу Левски, което е пряк сблъсък за сребърните медали в Първа лига. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Според него "сините" са фаворити заради последните резултати на двата отбора, но "червените" ще победят с два гола разлика в утрешния мач на националния стадион "Васил Левкси". "Пълен абсурд е, че ЦСКА направи равенства с Етър (2:2) и Пирин (0:0). Не може да се разчита единствено на головете на Фернандо Каранга. Това е последен шанс за спортно-техническият щаб на "червените". Няма кой да ги чака, излизаме и побеждаваме", добави Майкъла.

Той каза още, че в подобни срещи е нужен и късмет, за да се стигне до крайния успех и засипа със суперлативи треньора на Левски Делио Роси. "Прекрасен специалист. Много хора го обвиняват, че играе дефанзивно, но се съобразява с наличния състав. Няма как с тези футболисти да играе атрактивен и атакуващ футбол. По това си личи големият треньор", каза още Илиев.

Легендата допълни, че Левски и ЦСКА трябва да се стегнат и да скъсят дистанцията с Лудогорец, защото разградчани са на светлинни години напред. "Отново ще станат шампиони с 10 точки разлика. Утрешният мач е за сребърните медали. На "Армията" трябва да започнат да правят отбор за Европа, за да не се отпада от разни анонимници", завърши Майкъла.