Лудогорец вече е новият крал на Балканите. Това може да се обяви съвсем спокойно, след като през последните години отборът направи фурор в Европа, а само преди два дни за втори път в своята история влезе в групите на Шампионската лига.

По този начин тимът на Георги Дерменджиев пренаписа историята на българския футбол като единственият тим, който два пъти пробива в групите на най-комерсиалния турнира.

И това е само началото. Мечтите на ''орлите'' се простират още по-далече и както обявиха от клуба целта е груповата фаза да бъде прескочена и отборът да играе и напролет европейски футбол, като финишира трети в своята група.

Тимът от Разград се появи с гръм и трясък в българския футбол преди няколко години. Да, там наистина се наляха много пари през годините, но не винаги парите са гаранция за сериозни успехи.

В случая обаче в Лудогорец не се работи на парче, а съвсем правилно, и доказателство за това са сериозните успехи на тима, които бяха постигнати през последните години.

След като отборът отпадна от скромния Милсами през миналата година бяха взети няколко класни попъллнения. Тогава всички за чудеха защо Кирил Домусчиев взима добри футболисти, след като отборът му се провали и след като няма проблеми и с наличните си тогава да се бори в българското първенство.

Отговорът вече е ясен. Натанаел, Кафу и компания пък демонстрираха на терена какво могат. 

Като погледнем балканските отбори в момента спокойно можем да заключим, че не се вижда някой тим, който да е по-силен от ''орлите'', от Разград, към днешна дата.

Това е гордост за цяла България. За това не се влияйте от своите пристрастия, а подкрепяйте тези момчета в турнира на богатите, защото те го заслужават. Защото Кирил Домусчиев го заслужава, защото Георги Дерменжиев го заслужава и защото те правят всичко това в името на ..... нашата родна България. 

Попадането на тима за втори път в Шампионската лига показа и нещо друго. Миналогодишното отпадане от Милсами бе просто една грешка на разтежа. Това е важно да се отбележи. 

Сега можем да се надяваме, че тези момчета от Разград ще ни радват и със силна игра в групите на Шампионската лига.

Успех, момчета!

Калоян Ангелов, Gol.bg