След впечатляващия си сезон с екипа на Реал Мадрид, новата млада звезда на отбора Марко Асенсио продължава с добрите си игри и по терените в Полша. Там той защитава цветовете на Испания в провеждащото се през това лято европейско първенство за младежи. 

Още в първата среща на „матадорите“ срещу Македония, Асенсио блесна с фамозен хеттрик. Първото попадение реализира с нестандартен изстрел от близо 30 метра. С не особено голяма сила, но изключителна точност, топката описа впечатляваща парабола която матира македонския вратар.

За втория си гол испанеца имаше нужда от малко късмет. Асенсио препарира един от противниковите защитници на място, а ударът му срещна тялото на друг, което направи топката неспасяема за вратаря.

Младият талант на Реал остави най-хубавото за накрая. Овладявайки топката в собствената си половина, той бързо напредна, като безпроблемно достигна до дъгата на македонското наказателно поле. Без да му липсва самочувствие, испанецът се нагърби сам да завърши атаката и с чудесен удар в горния ляв ъгъл на вратата реализира третото си попадение.

Късно вчера Испания излезе срещу връстниците си от Португалия, а Асенсио отново показва качествата си. Този път не голове белязаха играта му, а качествата му да гради играта, участвайки в зародиша на много от опасните атаки на отбора си. Не му липсваха възможности и да се разпише, като негов удар успя да преодолее вратаря, но португалски защитник изби от гол линията.

От Реал със сигурност гледат със завидно задоволство европейското първенство, а за младия им талант плановете са огромни. Белите по презумпция залагат повече на плана „милиони за утвърдени звезди“, но сега могат да разчитат и на поне една родна супер звезда.

Асенсио вече изигра един пълен сезон с кралете, като се разписа в някои от най-големите мачове на отбора. Той заши по един гол последователно във вратата първо на Байерн Мюнхен в ¼ финала на Шампионска лига, а после и на Ювентус във финала на същия турнир.

С 9 гола в 37 мача, 21-годишният талант е орисан за големи успехи. За него остава бремето да носи титлата на домашно изваяното „Галактико“, но за момента това не изглежда да го притеснява по какъвто и да е било начин.

Материал на Мартин Кадиев, Gol.bg