За тридесет и пети път Левски и Литекс ще играят за първенството на "А" група в предстоящия двубой от 6-ия кръг от първенството на страната. Балансът в досега проведените срещи е в полза на сините.

Те имат 14 победи срещу 8 за оранжевите, а 12 мача са завършили наравно. Головата разлика е 50:35 за Левски. Още по-убедително е превъзходството на столичани в мачовете в София.

В 17-те срещи те имат 9 победи, 6 равенства и са допуснали само 2 загуби при голова разлика 30:12. В три от срещите (в първите 3 двубоя) мачовете са играни на Националния стадион "Васил Левски" и на него балансът е в полза на Левски - 2 победи и едно равенство при голова разлика 7:1 гола.

Последните 14 мача между двата съперника се играха на клубния стадион на сините "Георги Аспарухов". Сините имат записани 7 победи, 5 от срещите са завършвали без победител, а на два пъти ловчанлии са си тръгвали с трите точки. Головата разлика на Герена е 23:11 за сините.

Най-изразителната победа на Левски в София е през 2007 г., когато е и последният златен дубъл на тима. Сините на два пъти изостават в резултата, но в крайна сметка спукват от бой Литекс за крайното 6:2.

В последните три мача пък дербитата между двата тима завършват с минимум два гола. През 2008 г. Левски побеждава Литекс с 2:0 с два гола на Дарко Тасевски. Инфарктен е следващият сблъсък между двата тима на Герена.

Оранжевите повеждат с гол на Пламен Николов в началото на мача. След почивката Зе Соареш успява да изравни, но импулсът в играта на сините е съсечен от червения картон на Веселин Минев.

Тогава от нищото Христо Йовов вкарва гол директно от корнер, но в последните минути на срещата Вилфред Нифлор успява да изравни след много спорен гол. В последния мач в София Левски побеждава бъдещия шампион с категорична игра и 2:0.

Попаденията реализират Гара Дембеле и Христо Йовов. Последният е и играчът с най-много голове в тези срещи. Йовов е опъвал мрежата на бившия си тим Литекс общо 4 пъти. Друг играч на Левски - Дарко Тасевски, пък има в актива си два гола в мачовете срещу Литекс в столицата.