Левски завърши наравно 1:1 с украинския Ворскла Полтава в първия си мач по време на подготвителния лагер в Анталия. За "сините" в игра се появиха новите попълнения Боян Йоргачевич, Александър Александров и Емил Нину, а освен това софиянци заложиха на доста от своите млади футболисти.

Именно един от тях реши и изхода от мача, след като Божидар Краев вкара гол след час игра. От състава на Стойчо Стоев пък отново отсъстваха Владимир Гаджев, Наджиб Амари и Георги Сърмов.

Първото положение в мача беше за Левски, след като още в шестата минута Роман Прохазка пусна отличен извеждащ пас към Луис Педро, но крилото стреля слабо и не успя да се разпише, което предизвика гнева на треньора Стойчо Стоев.

Той нямаше от какво да бъде доволен и в останалите минути на първото полувреме, в които футболът беше бавен и тромав, а Ворскла, осми в украинското първенство, дори успя да поведе.

Голът в полза на украинците падна в 30-та минута, когато защитата на Левски изчисти нескопосано топката и тя беше засечена от въздуха от Вадим Сапай. Бранителят на украинците стреля към далечния ъгъл, а топката попадна зад Йоргачевич с помощта на гредата. Стойчо Стоев направи малко промени на почивката, но те раздвижиха играта на "сините".

Българите притиснаха своите съперници и заиграха по-често с топката, което доведе до изравняване в резултата в 60-та минута на срещата. Автор на попадението от близко разстояние беше Божидар Краев, а след този гол за 1:1 българският тим притисна съперниците от Украйна.

Луис Педро, Роман Прохазка и резервата Борислав Цонев обаче не успяха да преодолеят вратаря на Ворскла и така срещата завърши наравно 1:1.

 

Левски - Ворскла 1:1 (0:1)

0:1 Вадим Сапай - 30'

1:1 Божидар Краев - 60'

 

Левски: Боян Йоргачевич, Александър Александров (46-Стефан Велев), Веселин Минев, Емил Нину (75-Пламен Димов), Борислав Стойчев (64-Мики Орачев), Роман Прохазка, Радослав Цонев (70-Борислав Цонев), Мигел Бедоя, Луис Педро, Божидар Краев (77-Александър Александров) и Антонио Аниете (46-Илия Димитров)