Тодор Батков официално обяви, че си тръгва от Левски и повече няма да е собственик на клуба. Властта отива в ръцете на Иво Тонев, а Александър Александров и Николай Иванов ще му помагат.

Още по темата

 

"Благодаря, добре дошли на всички", бяха първите думи на адвоката на пресконференцията. "Вече 17 години се виждаме с вас и винаги през тези 17 години аз съм в някакво качество на Левски. Сега е последният път, в който ще говоря като мажоритарен акционер и председател на Надзорния съвет и президент".

"Последните 6 месеца, които бяха може би едни от най-тежките в най-новата история на Левски откъм представяне, откъм финанси, откъм драми, въпросителни – ще вземем ли лиценз, няма ли да вземем, и разбира се венецът на това беше злополучният финал за Купата... Имах една мисъл – че е време да се оттегля. Все пак съм от август 1998 година", продължи Батков, след което се разплака.

"Реших да се оттегля, доста мислих и в крайна сметка бях впечатлен от представените ми платформи, програма, заверено и реално осигурено финансиране, което гарантира реален бюджет на Левски. Реших да прехвърля притежаваните от мен 29 801 000 акции, което представлява 98,2% от акционерния капитал, в равно съотношение на трима души – на Иво Тонев като физическо лице, на Александър Ангелов и на Николай Иванов", каза още Батков.

Четете тук всички новини за случващото се в Левски!