Левски е в напреднали преговори с голям спонсор. Това обяви новият шеф на клуба Иво Тонев на извънредната пресконференция.

Още по темата

 

Той каза още, че годишният бюджет на "сините" е намален на 6,5 милиона лева.

"Вече няма да има мажоритарен собственик. Нещо, което е важно за бъдещето на Левски. Няма да има един човек, който да налива чували с пари, а някой да ги харчи. Водим доста напреднали преговори с една много голяма компания, която може да ни бъде основен спонсор, но може да ни бъде и акционер".

"Ако това се случи, акционерите ще бъдат четирима. Нашето желание е на общото събрание определен процент от акциите на клуба да бъдат в Тръста или в НКП. Не можем да кажем какъв процент, защото водим преговори", започна Тонев.

"Бюджетът е гарантиран за три години напред. Той може да расте, ако всички заедно работим в тази посока. Категорично ФК Левски ще се управлява от УС, а не от един човек. Силен човек и силна фигура няма да има".
 

Още по темата

 

"Няма нормален човек в цяла България, който да се ангажира сам в сегашната ситуация и то с клуб като Левски. Ще направим Левски такъв, какъвто трябва да бъде – с честност, почтеност, труд и дисциплина. Дисциплина навсякъде – в работата, на стадиона и извън стадиона. Голяма част ще е финансовата дисциплина".

"Бюджетът е в рамките на 6,5 млн. лева, което наложи намаляване на заплатите на футболисти, треньори, ръководство, персонал. С голяма част от хората сме разговаряли, с други предстои да говорим", добави новият шеф на Левски.

Четете тук всички новини за случващото се в Левски!