Левият бек на Славия Омар Абуд е в полезрението на Левски. Той е вторият играч от състава на белите, когото сините ще следят през есенния полусезон. Другия е руският нападател Сердер Сердеров, пише "Тема спорт".

23-годишният Омар се е понравил на треньорския щаб на тима от "Герена". Кенийският ляв бек пристигна в "Овча купел" през зимата. Оттогава е изиграл 13 шампионатни двубоя за белите. Сините ще продължат да наблюдават Омар и Сердеров до зимата, когато ще се взима решение дали те да бъдат привличани. Треньорът на Левски Люпко Петрович е набелязал и двама сръбски играчи - защитник и нападател. Заради непривличането на първия треньорът демонстрира "особено" отношение към шведа Сандберг, за когото бе платена солидна за стандартите на Левски сума.
 
Към момента обаче клубът не иска да взима футболисти извън Европейския съюз. Причината е, че вече е запълнил бройката от трима, които могат да са едновременно на терена (клубът може да картотекира петима извън ЕС). Това са нигериецът Бабатунде Аденижи, перуанецът Хеан Деса и ганаецът Франсис Нар. Естествено, селекционната политика на Левски може да се промени още в края на месеца. Тогава се очаква смяна на собствеността.