Днес чешкият централен защитник Давид Яблонски, гръцкият десен бек Янис Скондрас и френският нападател Амаду Сукуна ще направят своя дебют за Левски. Това ще стане в първата контрола на „сините“ за годината в Кипър. Съперник в нея ще бъде румънският Виторул. Спарингът ще се играе на стадиона Дериня - на около 15 километра от курорта Агия Напа, където възпитаниците на Елин Топузаков са на лагер. Началният час на приятелската среща е 18:30 часа.

През есента Давид Яблонски бе част от последния в руския елит Том. Той изигра за тима от Томск шест шампионатни двубоя. Преди Коледа Яблонски скъса контракта си с клуба, а преди десетина дни премина в Левски като свободен агент.

„Сините“ си осигуриха услугите на Амаду Сукуна още в средата на месец декември. Той бе откупен от новака в Първа лига Верея. През есента той изигра 18 шампионатни двубоя за старозагорци, в които реализира 4 гола. Сукуна бе използван от треньора на Верея Александър Томаш на върха на атаката, но специалистът заяви, че това не е най-силната му позиция. Интересно ще е да видим като какъв ще го ползва Елин Топузаков.

Двубоят с Виторул ще бъде решаващ за Янис Скондрас. 26-годишният футболист кара пробен период и от представянето му срещу румънците зависи дали Левски ще му предложи договор. Скондрас има договор с гръцкия ПАОК. Той обаче не влиза в сметките на треньора на солунския тим Владимир Ивич. През есента Скондрас бе изваден от първия отбор. Затова и последният официален двубой на Янис, който на Тумба" бе съотборник и с Димитър Бербатов, е от месец май 2016 година. Ако Левски одобри Скондрас, то гръцкият клуб ще го пусне без пари, пише "Тема спорт".

С проверката приключва и първата част от подготовката на Левски, в която треньорското ръководство наблегна основно на занимания за сила и физическа издръжливост. „Сините“ се прибират през уикенда в София, а на 24 януари отново заминават за курорта Агия Напа. На Острова на Афродита те ще останат до 9 февруари и ще обиграват състава в още четири контроли.