Левски ще се опита да вземе титлата от Лудогорец  с нова политика по отношение на спортно-техническата власт.

„Меридиан Мач" научи, че към днешна дата старши треньорът на отбора Елин Топузаков реално изпълнява функцията на мениджър от английски тип. Той е натоварен с цялата спортно техническа власт на „Герена". Топчо решава за селекцията, продажбите, кои футболисти да подпишат нови договори и кои да бъдат освободени. Припомняме, че мажоритарният собственик на клуба Спас Русев искаше още от самото начало да сложи начело на отбора именно мениджър от английски тип.

Той дори покани на „Герена" големия Станимир Стоилов, който да изпълнява тази функция, но Мъри отказа заради ангажиментите си към Астана. След това Спас Русев реши да заложи на стандартната за Левски практика, според която спортно-техническата власт е в ръцете и на старши треньора, и на директора. След Нова година обаче босът на „сините" все пак е решил да заложи на мениджър в лицето на Топчо. Легендарният защитник, разбира се, се консултира с няколко човека в клуба, но сред тях не е спортният директор Станислав Ангелов. Редица родни футболни агенти разкриха пред „Меридиан Мач", че към момента Топузаков и Георги Чиликов се занимават със селекцията на Левски.

Те набелязват новите, а финансовият директор Красимир Иванов преговаря с тях. Пелето няма думата. Твърди се, че Ангелов е отговорен за трансфера на Сукуна, в който е бил основна движеща сила, но дотам. Той не е участвал в същинските разговори около сделката за Антон Огнянов, която все още не е финализирана. Красимир Иванов пък занапред ще отговаря за преговорите на футболистите с изтичащи договори, а Топчо ще определи с кои от тях той да разговаря. Припомняме, че преди Нова година настоящата функция на Красимир Иванов се изпълняваше именно от Станислав Ангелов. Така към днешна дата Пелето е в тотална изолация. Спортният директор няма думата за нищо и е само с поддържаща функция.

Реално, но не и гласно, спортно техническата власт е в ръцете на Елин Топузаков, който работи с Чиликов, изпълнителния директор Диана Иванов, и финансиста Красимир Ива нов, но не и с Пелето. Интересно е да се спомене, че Станислав Ангелов дори първоначално е спрян да пътува с отбора за лагера с Кипър. Спортният директор все пак стигна до Острова на Афродита, но само за два дни, и реално по никакъв начин не е проследил подготовката на отбора.