Финансовият директор на Левски Красимир Иванов е категоричен, че няма да се стигне до фалит и "сините" ще продължат да функционират нормално през следващите месеци.

По-рано през деня собственикът на 26-кратния шампион на България Спас Русев официално обяви, че подава оставка и дава акциите си на феновете. "Спас Русев се оттегля заради нападките . Той вече върна своите 87% от акциите в клуба. От сутринта г-н Русев получи над 150 имейла от привърженици, които не са свързани с организациите. Те го молят да размисли и да остане", заяви Иванов.

"Договорите с Виваком са подписани и активни, така че имаме някаква гледна точка. Надяваме се след срещата утре и след други срещи да намерим начин. Договорите изтичат юни догодина. Да, задълженията към старите собственици влизат в тези 18 милиона".


"Надявам се разумът да надделее над всички и в следващите няколко дни да стигнем до някакво съгласие за бъдещето на клуба. Според мен, топката е в полето на фенските организации. Днес не се появиха, надявам се, че ще го направят утре, защото те предизвикаха тази буря. И утре може да не дойдат, да. Може и други привърженици да дойдат утре, не само те", продължи Иванов.

"Дали са с акции или просто такива, които искат да идват на стадиона. Абсолютно всички фенове са поканени. Ще кажем как ние като ръководство виждаме развитието на клуба. Аз ще водя презентацията".

"Ще повторя, че клубът е в тежко финансово състояние. Клубът не е фалирал като клуб, от гледна точка на това да има назначени синдици и т.н. Но ако се стигне до разногласие, това е един сценарий, до който не искам да кажа дали може да се стигне, или не. Не виждам проблем с лицензирането. Предвиждаме много инициативи от началото на март с привържениците. Да, само конфликтът с феновете е причина за оттеглянето на Спас Русев", добави Иванов.