Станислав Тодоров и Никола Попов са фа­ворити за главен ар­битър на Левски - ЦСКА-София. Дербито е в събота от 14:30 часа на националния стади­он "Васил Левски". На сблъсъка ще присъства и съветникът по съ­дийските въпроси на президента на БФС - Марк Бата, пише "Тема спорт".

Двамата междуна­родни арбитри не по­лучиха наряди за главни рефери за междинния кръг в Първа лига. Той започва днес с мачове­те Дунав - Левски и ЦСКА - Ботев.

Станислав Тодоров вече има 3 вечни дер­бита зад гърба си, а Ни­кола Попов не е ръко­водил мач между сини и червени, но пък е син на Антон Попов. Последният минава за един от най-доверените хора на Борислав Михайлов и нееднократно Попов-младши бе лансиран по тази линия.

Интересното е, че именно Никола Попов беше определен за рефер номер 1 на 2016 година от Асоциацията на българските футболни съдии.

Вчера СК извади от ранглистата на Първа лига до края на сезона страничния съдия Ивайло Атанасов. Той вдигна несъществува­ща засада на Верея сре­щу Лудогорец, заради което бе отменен чист гол на заралии при 0:0. Мотивът за санкцията му е "непро­фесионална, недопус­тима и неприемлива груба грешка". Главни­ят рефер на мача в Разград Георги Давидов обаче не бе наказан.