ЦСКА няма да получат допълнителни премии, ако победят „Левски" днес. „Червените" ще вземат нормални бонуси според вътрешния правилник, въпреки че дербито ще реши кой отбор ще се класира за Лига Европа и кой ще играе допълнителен бараж с „Верея". „Червените" водят с 2 точки пред вечния съперник и на теория ги устройва и равният резултат. Спортно-техническият щаб и футболистите бяха събрани преди дербито в пицария в Ловния парк в София за сплотяване на колектива, въпреки че собственикът на популярния ресторант е запален левскар.
 
Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев няма да може да разчита на наказания за натрупани картони Рубен Пинто и лекуващият контузия Александър Георгиев в мача на стадион „Васил Левски" от 18,30 ч днес.
 
„Моите очаквания са за победа с добра игра. Трябва да сме на високо ниво през целия мач, да бъдем максимално концентрирани и дисциплинирани, за да празнуваме след края на мача", каза Белчев пред клубния сайт, след което бе запитан дали шансът за директно класиране в евротурнирите мотивира допълнително футболистите му.
 
„Когато има дерби, без значение от класирането и моментното състояние, всеки отбор се опитва да покаже най-доброто. Ние излизаме само и единствено за победа, а това, че се явява и пряк сблъсък за второто място, за да се избегне бараж, е допълнителен стимул за нас", допълни хасковлията, под чието ръководство ЦСКА разби 3:0 „Левски" в миналия сблъсък.
 
„Трябва да затвърдим възходящото си представяне през пролетния по-лусезон. Според мен и двата отбора се познават добре и мисля, че малките детайли ще решат дербито. Надявам се да използваме ситуациите, които имаме, но най-вече да бъдем спокойни и да покажем истинското си лице от пролетта. Това, което ЦСКА може. Емоциите трябва да ги запазим за след мача. Трябва да бъдем търпеливи и хладнокръвни. Нужно е да имаме самочувствието, че сме в ЦСКА. Всеки от футболистите трябва да даде максимума. Опитните трябва да са стълб в отбора, но аз искам от всеки да се раздава. Ако покажем играта от последните две дербита, няма да имаме проблеми с победата. Очаквам само и единствено победа, а след края на мача - да празнуваме с феновете", завърши Белчев.