Утре Левски ще започне подготовка, а един от новите футболисти, които ще видят феновете на сините, е Серджиу Буш. Румънският нападател подписа за три години, а заплатата му ще е около 8 хиляди евро - най-високата според новия таван на месечните възнаграждения на „Герена“. От клуба предстои да го представят - засега се похвалиха само с привличането на друг таран - Жуниор Мапуку, който през изминалата кампания носеше екипа на Берое.

Въпреки наличието на два трансфера още преди първата тренировка за сезон 2017/18, ентусиазъм сред сините привърженици няма. Причината е цялостната ситуация в клуба. А и в последните години те се научиха да не се радват на нови придобивки. Просто защото повечето от привлечените се оказваха страшни ментета, които се задържаха на „Герена“ не повече от шест месеца. 
Случаят с Буш обаче е малко по-различен. Той вече веднъж се доказа, въпросът е дали ще може втори пъти.

Серджиу е роден на 2 ноември 1992 година. Той е добре познат на родните запалянковци от престоя си в ЦСКА. Румънецът носеше екипа на червените през есента на 2014 година. Тогава той се превърна в основна фигура при армейците и за 19 мача за първенство вкара 10 гола. Два от тях бяха именно в мрежата на Левски - при победите на противника с 3:0 на 25 октомври и 2:0 на 27 юли.

Всъщност онзи полусезон си остава и най-успешният в мрежата на Серджиу. Той стартира в 18 срещи, само в една се появи като резерва, и престоя на терена 1562 минути. Нападателят реализираше по веднъж на 156 минути. С представянето си заслужи трансфер в английския тим от Чемпиъншип Шефилд Уензди. За правата му британците платиха около 800 хиляди евро. Вместо нагоре обаче кариерата на играча се разви в низходяща линия, въпреки че започна обещаващо и на Албиона.

Само няколко дни след като подписа с Уензди (на 2 февруари 2015 година) той дебютира за тима си. Появи се на терена при домакинското 1:1 срещу Кардиф Сити на 7 февруари. Румънецът стъпи на терена в 63-ата минута, а след това бе фаулиран за дузпа, от която Шефилд изравни. Два месеца по-късно Буш откри головата си сметка - на 4 април фиксира домакинското равенство срещу Хъдърсфилд. Това обаче си остана и единственият му шампионатен гол за отбора през кампанията. 

През есента на 2015-а Буш бе преследван от контузии и рядко припарваше до състава - влезе два пъти като резерва, престоя на терена само 8 минути. В началото на 2016-а той предприе опит за съживяване на кариерата си - отиде под наем в италианския втородивизионен Салернитана. Там получаваше повече доверие - бе на терена в 11 срещи (5 като титуляр), но головете му липсваха - вкара веднъж за 536 игрови минути. Затова и италианците не го задържаха, а го върнаха на Шефилд.

Есента на 2016-а обаче отново не бе добра за Серджиу - травми и нито един официален двубой за първенство. Затова и през настоящата пролет в Уензди решиха да прекратят контракта му. А нападателят премина като свободен агент в защитаващия титлата си в Румъния Астра. За състава от Гюргево участва в 9 шампионатни мача (5 пъти бе титуляр), като се разписа два пъти. Това все пак е някакъв прогрес...

Като теглим чертата, ще отчетем, че за половин година в ЦСКА Серджиу изигра повече мачове, бе на терена в повече минути и вкара повече голове, отколкото за следващите 2,5 години. Головете му за червените бяха 10, а след това той намери само 4 пъти път към противниковата врата в шампионатни мачове. Игровите минути в българското първенство за Буш бяха 1562, а през следващите кампании той бе на терена 1285 минути. Все пак от значение е как ще се аклиматизира и как ще му тръгне. Със сигурност сините се надяват да видят играча, който вкарваше за тима от „Армията“.