В близките дни Левски мо­же да се подсили с още един конгоанец, след като вече си осигури услугите на нападате­ля Жуниор Мапуку, пише "Тема Спорт".

Сините следят и неговия сънародник Кабонго Касонго. Той играе в египетското първенство - част е от Ал Итихад Алекса­ндрия. Преди дни се заговори, че перлата в селекцията на сините ще пристигне именно от страната на фараоните.

Мениджърът на Касонго твърди, че клиентът му е по­лучил предложение да преми­не на "Герена". "Той има жела­ние да продължи на друго мяс­то, а не в Ал Итихад. Има оферти от различни страни. Едната от тях пристигна съвсем скоро, а другата е от тим от арабска държава. Ще призная, че едното предложение е от Левски София, но иг­рачът все още не е взел край­но решение", каза ме­ниджърът Билал Назир пред местните медии.

Кабонго Касонго е роден на 18 юли 1994 година, висок е 185 сантиметра. Той може да играе на всички позиции в атака, както и зад тарана. През 2016 година футбо­листът е изиграл 21 шампионатни мача, в които е отбелязал 12 гола. Отборът му пък е на шесто място в класира­нето.

Левски е доста активен на трансферния пазар. Сините вече привлякоха централните нападатели Жуниор Мапуку и Серджиу Буш. Очаква се през следващата седмица те да вземат и трима свои юноши -разтрогналите с Локо Пд Александър Любенов и Иван Горанов, както и Антонио Вутов, който през пролетта игра като преотстъпен в Бо­тев Пловдив от италианския Удинезе.

От клуба пък искат да се разделят с офанзивните игра­чи Франсис Нар, Бабатунде Аденижи и Амаду Сукуна.