Нападателят на Левски Бабатунде Аденижи отново ще остане извън групата на Левски. За гостуването на Пирин утре нигерийският играч пак не е в плановете на новия треньор на сините Делио Роси.

Италианският наставник има достатъчно опции за върха на атаката. На този етап той не включва вариант с двама нападатели, като на върха на единайсеторката отново ще е един измежду Буш и Мапуку, като титуляр ще е този, който е по-добре функционално.

Ясно е, че ако двамата имат еднакви показатели, предимството ще е за румънския таран. А ситуацията с Аденижи е необратима - ще му бъде търсен отбор или за продажба, или за отдаване под наем, или за раздяла по взаимно съгласие с евентуална финансова компенсация.

Не е изключено бившият собственик Иво Тонев да помогне за трансфер, тъй като през зимата той каза, че има информация, че единственият конвертируем футболист на Левски, към когото има реален интерес от чуждестранен клуб, е именно Бабатунде. За него бяха платени близо 200 хиляди долара.

Тонев доведе играча почти изцяло по своя инициатива, явно надявайки се това да е голямото откритие на Африка, незабелязано до този момент от десетките емисари на европейски клубове, които познават всяко кътче на Нигерия, където се практикува футбол.

Франсис Нар също не е опция пред Делио Роси за дългосрочен престой в Левски, флангови атакуващ играч е втори приоритет пред селекционерите на сините по настояване на новото треньорско ръководство. Бабатунде и Нар заемат квоти за играчи извън ЕС, което е допълнителна причина Левски да иска да се раздели с двамата до края на настоящия трансферен прозорец.